Двама шофьори са в тежко състояние след катастрофата край Пиргово

0
Започнато е изясняване на причините и обстоятелствата, довели до пътния инцидент
Започнато е изясняване на причините и обстоятелствата, довели до пътния инцидент Снимка: Мартин Цирков

Двамата водачи, пострадали при катастрофата вчера на главния път Русе – Бяла, са в тежко състояние.

Както вече съобщихме на 2 януари в 14:17 часа, чрез тел. 112 в ОДМВР - Русе бе получена информация за ПТП с пострадали в района на километър 12+400 на път I-5, при челен удар между два автомобила.

След извършения оглед на местопроизшествието екипът на полицията е изяснил, че в условията на облачно време, наличие на мокра пътна настилка, на прав пътен участък с надлъжен наклон, на двупосочно платно с три ленти за движение, 27-годишният водач на лек автомобил БМВ с русенска регистрация, движещ се в посока Русе, е загубил контрол над превозното средство, навлязъл е в лента за насрещно движение и се е блъснал челно в лек автомобил „Фиат“ с русенска регистрация, с водач 52-годишен мъж.

В резултат на удара са пострадали двамата водачи. Те са отведени в болница, където са приети и настанени за лечение със сериозни фрактури и наранявания, и според лекарите двамата са били с опасност за живота. На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна оперативна група.

Започнато е изясняване на причините и обстоятелствата, довели до пътния инцидент, като е образувано досъдебно производство.

Заради катастрофата движението по главния път бе затруднено за близо 3 часа. Екип на „Пожарна безопасност и защита на населението“ е оказал съдействие за изваждане на пострадалите водачи, чрез разрязване на колите с хидравлични инструменти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари