Коледен базар в ОУ „Любен Каравелов“

0
Тази година той ще е под надслов „На Коледа стават чудеса“
Тази година той ще е под надслов „На Коледа стават чудеса“

По традиция, в навечерието на най-светлия християнски празник Рождество Христово, в училището се организира коледен базар.

Тази година той ще е под надслов „На Коледа стават чудеса“ и ще се открие на 18 декември, понеделник, от 17:30 часа във фоайето на училището. Събраните средства, по инициатива на Ученическия съвет, ще послужат за обогатяване на материалната база на училището, както и за подкрепа на деца в нужда.

Дали воля на своята сръчност, фантазия и талант, децата изработиха различни коледни аксесоари: декорации за елха, сувенири, коледни картички, сурвакници, лакомства и още куп невероятни неща. С изключително въображение и креативност сръчните детски ръце са превърнали обикновени наглед неща в уникални изделия, които не само носят много красота, уют и коледно настроение, но и могат да са перфектния подарък за любимите ни хора.

В реализирането на коледните проекти, учениците не са сами - до тях е семейството: мама, баба, татко, батко… Изработването на експонатите за част от семействата е и ритуал. В часовете с учителите, децата обсъждат идеите и заедно ги превръщат в реалност. Подготовката за Коледния базар е прекрасната коледна суетня, която поражда желание да сътвориш, да дариш, да зарадваш!

Екипът учители, заедно със семействата, не залагат на  Коледния базар,  само като финансова подкрепа, а на възпитаването на човечност и състрадание.

Надяваме се да бъдете с нас, да споделите празника ни и да подкрепите инициативата ни, защото заедно можем да направим света по-добър.

Ние, каравеловци, вярваме, че Коледа е време за чудеса и сбъднати желания! 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари