Русенско участие в иновации в подкрепа на жертвите на насилие

0
Русенското сдружение „Център Динамика“ е една от шестте пилотни организации в България, в които са тествани инструментите на нов наръчник за работа с жени, преживели насилие
Русенското сдружение „Център Динамика“ е една от шестте пилотни организации в България, в които са тествани инструментите на нов наръчник за работа с жени, преживели насилие Снимка: Мириам Дор

В края на ноември пред Европейския парламент ще бъдат докладвани резултатите от прилагането на иновативна методология за подкрепа на жени жертви на насилие, като Русе един от 50-те европейски центъра, в които са получени емпиричните резултати.

Русенското сдружение „Център Динамика“ е една от шестте пилотни организации в България, в които са тествани инструментите на нов наръчник за работа с жени, преживели насилие, съобщават от Фондация „Джендър проект в България“, която е българският партньор в международния проект WeGo!, изпълняват от организации от седем европейски държави. Новаторството в подхода на партньорите е създаването на работещ механизъм за икономическо овластяване на жените жертви на насилие.

Резултатите от приложената методология, изводите от проучванията и сравнителния  анализ на действащите програми ще бъдат дискутирани в Брюксел в рамките на международната кампания „16 дни против насилието над жени“ (25 ноември – 10 декември).

Вече е подготвена нова фаза на проекта, в която отново се предвижда русенско участие, чрез която се цели активно  привличане на местните власти, бизнес организациите и други институции.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари