Горски инспектори от Русе с масирани проверки

0
На разклона за с. Красен са задържали автомобил, превозващ 5 куб. м незаконна дървесина / Снимката е илюстративна
На разклона за с. Красен са задържали автомобил, превозващ 5 куб. м незаконна дървесина / Снимката е илюстративна Снимка: Грамофона

Дежурни екипи горски инспектори от Регионална дирекция по горите – Русе и Митница – Русе извършват активни проверки на превозни средства за законния произход на транспортираната за Република Румъния дървесина.

На граничните контролно-пропускателни пунктове Русе, Силистра и Кайнарджа за последните десет дни са проверени 50 автомобила, съставени са 5 акта по Закона за горите, като е задържана и незаконна дървесина, превозвана от румънски граждани.

Това съобщиха от пресцентъра на Изпълнителна агенция по горите.

Освен на ГКПП, за същия период горските инспектори от Регионална дирекция по горите – Русе са извършили още 450 проверки в района на дейност на дирекцията. Съставени са 33 акта по Закона за горите и е задържана 10 куб. м. дървесина

Само през вчерашния ден при проверки горските служители са задържали автомобил, превозващ 5 куб. м дървесина на разклона за с. Красен, обл. Русе.

Задържани са и три лица на територията на Държавно горско стопанство – Каракуз, в опит за превозване на незаконна дървесина от сечище с товарен камион.

За двата случая на нарушителите на Закона за горите са били съставени актове за административни наказания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари