Майка намери дъщеря си след 20 години търсене

0
Жената смятала детето си за мъртво
Жената смятала детето си за мъртво

Майка намери дъщеря си в социална мрежа след търсене, продължило над 20 години. Хадиджат Хайбулиева от Дагестан смятала детето си за мъртво.

Невероятната развръзка на историята е предшествана от големи страдания. Жената се омъжила на съвсем млада възраст и е била подложена на истински тормоз от страна на свекърва си – тя се отнасяла ужасно с нея, обиждала я, заключвала я в къщата и дори я биела.

Една нощ Хадиджат решила, че не може да живее повече в такива унижения и избягала от дома си, оставяйки новороденото си бебе, съпруг и свекърва. Малко по-късно размислила и се върнала да вземе детето си.

Близките на мъжа й казали, че дъщеря й вече не е сред живите. Съкрушената майка не успяла да се сбогува с бебето си, нито открила гроба му. Заради това Хадиджат никога не загубила надеждата, че детето й е живо.

Започнала голямо издирване. „Вероятно няма сиропиталище в цял Дегестан, което не съм посещавала в търсене на дъщеря си“, разказва майката. Нейните близки дори смятали, че е загубила ума си.

Един ден чудото се случило, след като тя си направила регистрация в руска социална мрежа за издирване на близки. Дъщеря й Халимат случайно попаднала на съобщението, свързала факти от живота си и семейната си история и разбрала, че това е нейната майка.

Двете си уредили среща и Хадиджат разбрала още с първия поглед, че пред нея стои детето й. „Когато хванах ръката й, не исках да я пускам повече“, разказва изпълнената с щастие Хадиджат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари