Иван и Ивелина произвеждат едни от най-здравословните шоколади в Европа

0
Младото семейство произвежда любимото на всички какаово изкушение по специална технология със зърна от Еквадор
Младото семейство произвежда любимото на всички какаово изкушение по специална технология със зърна от Еквадор Видео: BULGARIA ON AIR

Семейство от Пловдив подготвя едни от най-здравословните шоколади в Европа.

За своите продукти те получават редица международни отличия. Каква е тайната на качествения шоколад?

Любовта към шоколада свърза завинаги Иван и Ивелина Илчеви. Младото семейство произвежда любимото на всички какаово изкушение по специална технология със зърна от Еквадор - без оцветители и без овкусители, разказва BULGARIA ON AIR.

"Шоколадът се прави на каменна мелница, без да има други допълнителни преработки. След като се смелят зърната, шоколадът трябва да отлежи", сподели Иван Илчев.

Идеята за производството им се заражда, когато малкият им син е диагностициран с алергия, която не му позволява да яде млечни продукти. Тогава двамата започват да произвеждат чист шоколад в домашни условия.

"При всяко едно начало има рискове и те са огромни, особено в България. Аз мисля, че нашата страна е едно добро място за стартиране на малък бизнес, защото пазарът все още не е наситен с всякакви продукти", подчерта Ивелина.

Шоколадите на семейство Илчеви бързо набират популярност. Дори попадат в класация на Independent. Журналист от британското издание се свързал с пловдивската фамилия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари