Как да разберем какво има за нас на сървърите на „Фейсбук“

0
Това може да разберем, като свалим архив на дейността си
Това може да разберем, като свалим архив на дейността си Видео: bTV

Само 41% от потребителите във „Фейсбук“ имат доверие на социалната мрежа.

Това се дължи на скандала от последния месец, сочи проучване, цитирано от агенция Ройтерс, предаде bTV.

В социалната мрежа всеки ден са активни 1,15 млрд. души. В Европа потребителите са 307 милиона души.

Как да разберем какво има за нас на сървърите на „Фейсбук“?

Какво събира мрежата за навиците ни може да разберем, като свалим архив на дейността си. За да видите какво е събирала социалната мрежа за вас, е нужно да поискате да архивирате данните от профила си в „Настройки“.

<strong class='keys'>Фейсбук</strong>

Фейсбук“ събира за нас, освен личните данни като телефон, мейл и възраст, точното местонахождение, устройствата, от които се свързваме, и локациите, на които го правим, времето, което прекарваме онлайн, включително кога спим.

Пазят се всички постове, снимки и видео, разговорите в лични съобщения, думите, които сте използвали, емоциите, които са ви подтикнали към това, и обвързаност с групите, в които членувате, както и рекламите, които сте харесали.

С елементарна програма за бизнесанализ може да ви се направи точен поведенчески профил – кое ви активира и какви емоции буди у вас. Така ще ви бъде предложен определен продукт или услуга.

„Моята препоръка е свалете си профила, погледнете и разбере за себе си, разгледайте го, вижте за кого сте интересен. Защото се виждат рекламодателите. Ако изпаднете в стрес от информацията, или я почистете, или си изтрийте данните и направете нов, по-внимателен профил“, препоръчва Ясен Тенев, експерт по киберсигурност.

В България профилите във „Фейсбук“ са 3,5 млн., като освен дублираните и фалшиви профили, има 20% корпоративни страници, които базират бизнес стратегиите си именно на базата на вашите предпочитания.

Източник: bTV
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари