Отключват iPhone X с маска

0
Изследователи във Виетнам демонстрираха как са измамили система за лицево разпознаване
Изследователи във Виетнам демонстрираха как са измамили система за лицево разпознаване Видео: CNET

Изследователи във Виетнам демонстрираха как са измамили система за лицево разпознаване на новия айфон на “Епъл” с използване на маска, направена от триизмерен принтер, силикон и хартиена лента, съобщи Ройтерс, цитирани от Труд.

Преди седмица компанията за киберсигурност Bkav пусна видеозапис, в който се похвали с отключването на iPhone X с маска. А един от нейните шефове направи няколко демонстрации на хватката пред Ройтерс – от неговия притежател, а след това и с маската. Той обаче отказа да повтори процедурата от самото начало – от направата на маската, до довършителните работи по нея. Мотивът – доработката й отнема часове, а освен това тя трябва да бъде поставена под специфичен ъгъл спрямо камерите на смартфона, за да бъде отключен.

“Епъл” отказа да коментира пробива, като препрати към страница от сайта на компанията. В нея се посочва, че вероятността случаен човек да отключи телефона на друг човек е приблизително 1:1 000 000, докато при предишната технология със сканиране на пръстови отпечатъци – 1:50 000. И че при 5 неуспешни опита, вече се изисква парола.

Източник: Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари