Най-богатите хора на всеки континент

0

Скокът от 13% в цената на акциите на Amazon след обявяването на добрите тримесечни финансови резултати на компанията доведоха до логично увеличение на богатството на нейния най-голям акционер и основател Джеф Безос.

Само за ден предприемачът увеличи състоянието си с около 10 млрд. долара и така за втори път се настани на трона „най-богат човек в света“.

За първи път това се случи през юли, когато Безос задържа преднината си пред Бил Гейтс само няколко часа, пише Economic. Ако тогава разликата помежду им беше минимална, то сега е по-осезаема и според последните данни на Forbes от петък тя е в размер на 4.1 млрд. долара в полза на първия. 

Като най-богат човек в света, логично, Джеф Безос е и най-състоятелният в Северна Америка. 

Любопитно е обаче кои са най-богатите хора по континенти.

Графика на HowMuch.net показва именно това.

Според нея става ясно, че за Южна Америка това е бразилецът Хорхе Пауло Леман, за Европа – Амансио Ортега, испанец (собственик на индустриалната група Inditex, известна с веригата магазини Zara), за Африка – Алико Данготе, нигериец (собственик на Dangote Group), за Азия – Мукеш Амбани, индиец (собственик на най-голямата компания в частния сектор в Индия Reliance Industries), за Австралия – Джина Райнхарт, австралийка (собственичка на минна империя). 

Източник: Economic.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари