Размерът на ръката показва колко да ядем на 1-но хранене

2

За да отслабнете и да поддържате теглото си, не е задължително да се ограничавате постоянно в употребата на любимите храни. Тайната на здравословното хранене е да консумирате храна в правилните количества.

Според научното списание Guard проблемът на нашето здраве е яденето и той-става все по-голям напоследък. Изследователите съветват да следим размера на порциите консумирани продукти и предлагат да използваме това ръководство за начина на хранене.

Принципът на диетичното хранене на пръстите на ръката.

Сгънете дланта на ръката си и така ще получите количеството, което трябва да изядете в даден момент.

Количеството на приетите въглехидрати дневно е равно на предната част на юмрука. Това е количеството макаронени изделия, варени зърнени храни, хляб, което трябва да изядете.

Отворената ръка без пръстите – това е количеството на месни продукти.

Количеството плодове показва свитият в дланта юмрук.

Животински мазнини като масло могат да бъдат консумирани в количество, равно на обема на горната фаланга на пръста.диета на пръсти

Използвайки това знание, всичко е много просто. Достатъчно е да помните как изглежда ежедневната дажба на храните и да я разделите на три части – закуска, обяд и вечеря.

Придържайте се към тези правила за хранене, не трябва да се спазвате диети, най-важното е да развиете навика да ядете по-малка порция, отколкото сте яли преди. Това е полезно не само за поддържането на здраво тяло, но и за подобряване на цялостното състояние на организма, защото не е необходимо да обработва излишна храна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари