Facebook пуска нова услуга

0
В сряда Facebook направи най-големия си ход досега
В сряда Facebook направи най-големия си ход досега

В сряда Facebook направи най-големия си ход досега, в опит да се конкурира на телевизионния пазар, като разшири своите видео предложения с програми, вариращи от професионален женски баскетбол до сафари шоу и програма за родители, предава Ройтерс.

Услугата, наречена „Watch”, първоначално ще бъде достъпна за ограничена група от потребители в САЩ през мобилното приложение на Facebook, уебсайта и телевизионни приложения, обяви компанията.

Най-голямата социална мрежа в света добави видео таб миналата година и от месеци подсказва, че иска да се превърне в източник на оригинално съдържание и на добре създадени видеа, а не просто на съдържание, дело на потребителите.

През май Ройтерс писа, че Facebook е подписала сделки с насочените към по-младата аудитория създатели на съдържание Vox Media, BuzzFeed, ATTN, Group Nine Media и други, за да създаде предавания, както такива по сценарий, така и други без.

„Научихме, че на хората им харесва да откриват видеа в списъка си с новини, но също така искат и специално място, което да посещават, за да гледат видео“, коментира Даниел Данкър, продуктов директор на Facebook.

Главният изпълнителен директор Марк Зукърбърг коментира в публикация във Facebook, че Watch ще позволи на потребителите да си „чатят и да се свързват с хора по време на епизодите, както и да се присъединяват към групи с хора, които харесват същите предавания“. По думите му целта е да създаде една общност.

Facebook обяви, че предаванията ще включват видеа от Националната асоциация по баскетбол за жени, предаване за родители от Time Inc, сафари шоу от National Geographic. Facebook вече излъчва спортни мачове и това ще продължи, разкри компанията.

ATTN обяви в сряда, че две оригинални предавания ще се появят във Facebook Watch: програма за здраве с Джесика Алба и шоу за съвети за връзки.

Евентуално платформата ще бъде отворена за всеки създател на предаване, като място за разпространяване на видеа, обяви Facebook.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари