„Странджанската виагра“ цъфна на остров Света Анастасия

0
Чудодейната билка е по-силна от прочутия мурсалски чай
Чудодейната билка е по-силна от прочутия мурсалски чай

Чудодейна билка расте на бургаския остров Света Анастасия.

От тази година екипът на острова може да се похвали с първа реколта от уникалния кримски чай, който вирее само в Странджа.

От кримския чай се приготвят запарки, които са изключително полезни за имунната система и сърцето. Билката е по-силна от прочутия мурсалски чай и е известна като „странджанската виагра“. Освен, че е мощен антиоксидант, кримският чай има и свойството да връща мъжката сила, твърдят опитали от напитката. Чаша от билковата отвара, приготвена на място, струва 2 лева, а половин литър домашна лимонада може да се поръча за 4,90 лева. Тя се приготвя със свежи листа от мента, отгледана на острова, пише „Телеграф“.

Тук се отглеждат и още няколко вида билки, които са в лимитирани количества, но пък създават неповторима екзотична атмосфера. На острова виреят също няколко маслинови и смокинови дръвчета, а тази година реколтата е необичайно богата.

Островът е малък и обиколката му от край до край отнема не повече от 10 минути. За сметка на това обаче той има интересна история, а легендите го обгръщат с тайнственост и мистерия. Затова интересът на туристите не стихва вече пета година. Средно между 40 000 и 50 000 гости акостират всеки сезон на Света Анастасия. Спалната база предлага и нощувки на прилични цени. Стая с две легла струва от 80 до 120 лева на вечер.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари