Поверия за Нова година, които носят благополучие и много късмет

3
Има поверие, което ще ни помогне да сме в добро финансово състояние
Има поверие, което ще ни помогне да сме в добро финансово състояние

По Коледа и Нова година всеки от нас, българите, спазва определени традиции и обичаи, които да му донесат здраве, щастие и успехи през предстоящата година.

Разбира се, някои от традициите всички ги знаем и ги спазваме на драго сърце, но има и обичаи, които не са толкова познати или пък просто забравяме. А не бива, защото те могат да ни помогнат да започнем новата година добре и да си осигурим възможност за развитие и постигане на успехи.

Ето и някои от поверията около Нова година и Васильовден, които трябва да спазваме, ако искаме да имаме благополучие през идната година.

На първо място е отношението към дома.

Според поверието, на 31-и декември срещу 1-и януари домът ни трябва да е почистен и подреден, за да започнем новата година „на чисто“. Освен това по този начин оставяме проблемите в старата година и започваме новата необременени. За да бъде годината плодородна, трапезата ни на 31-и декември трябва да е богата и с разнообразни ястия.

Сред поверията има и такива за мястото на посрещане на Нова година. Ако я посрещаме в чужбина или извън нашето населено място, то предстоящата година също ще бъде изпълнена с пътешествия и приключения.

Има поверие, което ще ни помогне да сме в добро финансово състояние.

За да имаме пари и да не се лишаваме, в навечерието на Нова година в джобовете си трябва да имаме монети. Освен това трябва да сме обули нови чорапи, в които да сложим банкнота, по възможност по-едра. По този начин ще ни върви и няма да страдаме от липса на пари. Има поверие и за дамите.

Те трябва да се облекат в най-новите си дрехи, за да запазят красотата си и през следващата година. Друго важно поверие се отнася за Васильовден. Не бива да даваме пари назаем, за да не излизат много пари от дома. Също така на 1-и януари не бива да изхвърляме боклуците, за да не изхвърлим късмета.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари