Красимира Кацарска представя книгата „Свечеряване”

0
Предстои интересна литературна вечер в  Русе
Предстои интересна литературна вечер в Русе

Представяне на книгата „Свечеряване” от Красимира Кацарска с участието на авторката

Предстои интересна литературна вечер, в която на Русе и на русенци ще гостува известната педагожка, теоретик и практик на методиката на преподаване по български език, автор на десетки учебници и помагала, общественик и възрожденец по дух от Пиринска Македония Красимира Кацарска.

Сборникът „Свечеряване” е лична и дълбоко емоционална изповед на авторката за преминаването по тежкия път към здравето и връщането на пациента към нормалния житейски ритъм. В разказите са описани със средствата на високото художествено майсторство дълбоко вълнуващи душата житейски съдби и човешки истории. Разказано е откровено за страховете, болките, за съмненията и за неистовото желание да се преодолее коварната болест, с нескрита вяра и оптимизъм в  утрешните дни. Професионални познавачи на психиката на болните и лекари  споделят, че сборникът „Свечеряване” трябва да е настолно четиво за пациентите във всички онкологични отделения.

Анотация: Красимира Кацарска е родена, живее и работи в Благоевград. Автор е на 66 книги (17 художествени, 8 литературоведски и 41 учебни помагала за ученици от VІІ до ХІІ клас, помощна литература по методика на преподаването за студенти и стажанти, както и за учители ). Тези трудове са издадени в почти 90-хиляден тираж. Публикациите на Кацарска са повече от 1000, поместени в 65 издания. Член е на Съюза на българските писатели, на Националната асоциация на литераторите, на Регионалния филиал на Славянското дружество в България.  Изявява се и на попрището на журналистиката, като кореспондент  на вестник „Словото днес”. 41 години е работила като учител по литература,   защитила  е всички професионално-квалификационни степени и е първият базов учител по методика на литературата към ЮЗУ „Неофит Рилски”. Избрана е за „Учител на годината” през 1999 година.

Дата: 18 октомври, сряда, 2017 г.

Място: РБ „Любен Каравелов“, Фоайе, 2-ри етаж

Начало: 18.00 часа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари