CODE4TECH 2.0 - Хакатон Русе 2017

0
Запознай се с ентусиасти като теб и научи как да създадеш ИТ продукт бързо
Запознай се с ентусиасти като теб и научи как да създадеш ИТ продукт бързо

Кога и къде?

7 и 8 октомври 2017 в Русенски Университет "Ангел Кънчев"

Темата на състезанието:

"ИТ решения за бизнеса и хората"

Формат на състезанието:

Хакатонът ще се проведе в рамките на 24 часа. Това означава, че както и при предишните издания ще имате възможност да работите по проектите си и през нощта. Разликата сега е, че този път ако не се възползвате от тази възможност автоматично губите половината време с което разполагате. Идеята на формата е де се създаде нещо бързо. Опитът ни показва, че повечето време заделено за един проект не помага за по-доброто изпълнение, а напротив. Точно затова и решихме този път да ограничим времето.

Цел и критерии на състезанието:

Разработка на прототипи на софтуерни продукти, които да бъдат използвани от местни компании или граждани. Няма ограничение за използваните програмни езици, софтуерни платформи и технологии при разработката на прототипите. Основните критерии за оценка на проектите са работеща функционалност, качество на програмния код, практическа приложимост, потенциал за доразвиване и превръщане в пазарен продукт.

Подобри живота на хората и бизнеса

Най-големите компании днес са започнали своето пътешествие с гараж, двама ентусиасти и много работа. Тяхната цел е била да подобрят живота на много хора и да променят цели индустрии. Целенасочени в това да създадат страхотни продукти и ясна идея какво искат да постигнат, те намират ресурси, съмишленици и път към голямата цел.

Включвайки се в CODE4TECH вие правите реални стъпки към придобиването на увереност, че само за 24 часа можете да разработите базов софтуерен прототип, с който започва голямото приключение за създаване на пазарен продукт. Само действието и смелостта водят до резултати. Наличните технологии, инструменти и ресурси вече са на разположение и са безплатни. Ако ги комбинирате по правилен начин и създадете нещо ново и полезно - това ще донесе удовлетворение и приходи, които да насочат живота ви в нова посока.

Само действието и смелостта водят до резултати. Наличните технологии, инструменти и ресурси вече са на разположение и са безплатни. Ако ги комбинирате по правилен начин и създадете нещо ново и полезно - това ще донесе удовлетворение и приходи, които да насочат живота ви в нова посока.

Предприемете първата крачка днес, и може би вие ще сте част от създателите на новия свят.

Награда?

Специални стимули са предвидени за всички участници, а общият награден фонд надхвърля 1 500 лв. Ще имате възможност да се запознаете с екипа ни, да изградите важни връзки с хора който да са ви полезни в развитието на вашата идея. Не на последно място ще развиете уменията както в техническа насока, така и в управление на времето и работа в екип.

Всеки от участниците в хакатона CODE4TECH 2.0 – Русе 2017 ще получи безплатно крипто валута (биткойни или етери), която ще му бъде прехвърлена на неговия профил (wallet) в приложението Jaxx. Може би след 4 години стойността на тази валута ще е достатъчна, за да си закупите последната версия на MacBook, iPhone или последния Android смартфон на Google.

Победителите и други отличени екипи ще получат някои от последните технологични джаджи.

Основен спонсор на CODE4TECH 2.0 – Русе 2017 е местната стартираща компания Recheck. Русенският стартъп разработва първото в света мобилно приложение, с което всеки потребител може лесно, бързо и удобно да регистрира продукти или да качи документи в блокчейн. След това потребителите могат да управляват историята на своите продукти, да прехвърлят собственост и да съхранят стойността на притежанията си.

Информация за спонсорите

V Media – разработка на модерни уеб системи Ви Медия е създадена през 2014 година като компания, спечелила финансиране по проект "Техностарт – Насърчаване на иновационната активност на младите хора в България", организиран от Министерство на икономиката и енергетиката. Компанията предлага на своите клиенти услуги с висока добавена стойност – уеб разработка, интеграция на системи, автоматизация на процеси. Във Ви Медия работим с клиенти от САЩ, Великобритания и България, разработваме проекти за световноизвестни звезди и стартъпи.

Weberest – върхов Интернет дизайн и маркетинг Wеbеrеѕt e eĸип oт пpoфecиoнaлиcти в oблacттa нa изpaбoтĸaтa нa Интepнeт caйтoвe c въpxoв дизaйн и нa oнлaйн мapĸeтинг ycлyгитe. Дизaйнepи и пcиxoлoзи paбoтят зaeднo зa пocтигaнe нa мaĸcимaлнo въздeйcтвиe въpxy пoceтитeлитe и пoвлиявaт тяxнoтo пoвeдeниe в пoлзa нa caйтa. Bceĸи eдин caйт, зaвъpшeн oт нaшeтo yeб дизaйн cтyдиo в Pyce, e opиeнтиpaн цeлeнacoчeнo ĸъм пocтигaнe нa жeлaния ĸpaeн peзyлтaт. Изгoтвямe cтpoгo индивидyaлни Интepнeт peшeния зa вceĸи eдин ĸлиeнт. Haшитe цeни ca дocтъпни и cъoбpaзeни c ĸoнĸpeтнaтa cитyaция и пpoeĸт, a ĸaчecтвoтo нa ycлyгитe e винaги бeзĸoмпpoмиcнo. Hиe дъpжим нa eфeĸтивнocттa нa вceĸи eдин ĸpaeн пpoдyĸт, ĸaтo пpeдлaгaмe дoпълнитeлнa пoддpъжĸa и oбнoвявaнe cпopeд жeлaниятa нa ĸлиeнтa.

SIVIKO SIVIKO е компания, специализирана в разработката и доставката на малки по размер нестандартни инженерни проекти в областите енергетика, индустриална и домашна автоматизация и механизация. Сивико ООД има офиси в София и Русе и е сертифициран интегратор на една от най-мощните индустриални системи Ignition SCADA. Системата за индустриален контрол представлява комбинация от софтуер, хардуер и комуникационна инфраструктура, която позволява извличане на данни в реално време от производствения процес, и неговото управление и оптимизация. Системата за индустриален контрол, предлагана от нас, включва четири части, обикновено предлагани като отделни системи:

  • SCADA (Supervisory Control And Data Acquisition)
  • MES (Management Execution System)
  • EMS (Energy Management System)
  • IIoТ (Industrial Internet Of Things)

Програма

Събота 7. октомври:
10:00 – 10:30 Зала 2Г.204 Регистрация
10:30 – 11:00 Зала 2Г.204 Откриване
11:00 – Зала 2Г.203, 2Г.203 Избор на идеи, старт на писането на код, кодене цял ден и цяла нощ /13:00 обяд, 20:00 вечеря, среднощно хапване на за най-дивите кодери/
Неделя 8. октомври:
– 11:00 Зала 2Г.203, 2Г.204 Кодене цял ден и цяла нощ /10:00 закуска/
11:00 – 13:00 Зала 2Г.204 Представяне на проектите
13:00 – 14:00 Зала 2Г.204 Обяд и дискусия на журито за избор на победители
14:00 – 15:00 Зала 2Г.204 Награждаване


Запишете се за CODE4TECH Русе ТУК.

Няма възрастови ограничения за участниците.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари