Кампания "Стара хартия за нова книга"

0
Всяко дете, което доведе възрастен придружител с поне 5 кг. стара хартия за рециклиране, ще получи нова детска книга по избор
Всяко дете, което доведе възрастен придружител с поне 5 кг. стара хартия за рециклиране, ще получи нова детска книга по избор

Дата: 17 септември, неделя, 2017 г.

Място:  пл. „Свобода”

Начало: 10.00 часа  

Край: 14.00 часа

Събитие: Кампанията „Стара хартия за нова книга“

На 17 септември на пл. „Свобода“ пред Съдебната палата между 10:00 и 14:00 ч. всяко дете, което доведе възрастен придружител с поне 5 кг. стара хартия за рециклиране, ще получи нова детска книга по избор, както и подаръци от партньорите на празника.

Организаторите от „ЕКОПАК България“ АД и Книжен център „Гринуич“, съвместно с РБ „Л.Каравелов” и Община Русе  напомнят, че колкото повече стара хартия съберат децата, толкова повече дървета ще спасят от изсичане.

За да има за всички достатъчно книги, всеки, който изпълни условието да предаде 5 кг стара хартия за рециклиране, ще може да получи само една книга, но не повече. Децата, донесли допълнителни 5 кг хартия, ще получат втора книжка на екологическа тематика – изданието „Ти можеш да спасиш планетата“, предоставено от „ЕКОПАК България“ АД. Така в рамките на празничния ден децата могат да получат максимално две книги. За втора поредна година, освен тези подаръци от организаторите на акцията, всички деца и възрастни ще  получат и индивидуална, безплатна читателска карта за библиотеката, с валидност една година.

Русе и русенци ще се радват на добро настроение и на десетки награди с музика, танци, конкурси и игри. Талисман на кампанията „Стара хартия за нова книга“  през 2017-та  е един от най-обичаните съвременни фентъзи герои – Пърси Джаксън – син на Посейдон, похитител на мълнии и племенник на Зевс. 12-годишният тийнейджър е познат на българските читатели от поредицата на американския писател Рик Риърдън „Пърси Джаксън и Боговете на Олимп“, публикувана от издателство „ЕГМОНТ“.

Любимецът на младата публика притежава невероятен талант да се забърква в неприятности и всевъзможни емоции. За участниците в кампанията са подготвени викторини и игри в духа на приключенията на Пърси Джаксън. Разбира се, предстоящото епично съревнование на знания ще им донесе допълнителни изненади. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари