Международен фолклорен танцов фестивал „Северина“

0
Русенци ще видят изпълненията на съставите на площад „Свобода“
Русенци ще видят изпълненията на съставите на площад „Свобода“

Втори международен младежки фолклорен танцов фестивал „Северина“ ще се проведе на 23 и 24 юни.

В рамките на два дни – 23 и 24 юни, русенци и гости на града ще могат да се насладят на фолклорния танцов фестивалСеверина“.

Тази година участие във фестивала ще вземат общо десет състава, от които един състав от Румъния, един от Молдова, състави от Русенска област, Плевен и София, а домакин на събитието е Фолклорно танцово студио „Зора“ към Общински младежки дом Русе с ръководител Мъгърдич Астхигян.

В първия ден от фестивала – 23 юни /петък/, зрителите ще могат да видят изпълненията на част от съставите от 18 ч. на площад „Свобода“ пред Община Русе. Вторият фестивален ден е на 24 юни /събота/ и всички състави ще представят програмата си от 11 часа на сцената пред Съдебната палата. По-късно вечерта съставите ще се включат във фолклорния лъч на Русенския карнавал и ще се изяват на фолклорната сцена пред Община Русе.

Втори международен младежки фолклорен танцов фестивалСеверина“ се организира Общински младежки дом Русе с подкрепата на сдружение „Вдъхновение“и  финансиран по програма „Култура“ на Община Русе, в направление „Малки творчески проекти за изкуство и култура“. Идеята за него се заражда през 2013 г., а от две години насам той придоби и международен характер.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари