През февруари при бащата на „Януари“

0

Книга за Йордан Радичков представя журналистът от Лом Юлий Йорданов.

„През февруари при бащата на „Януари“ е едно преклонение пред творчеството, характера и отношението на хората към големия творец.

На 25 април от 18:00 ч. в Регионална библиотека „Любен Каравелов“ журналистът от Лом Юлий Йорданов ще представи книгата си за писателя-земляк Йордан Радичков, наречена „През февруари при бащата на „Януари“. Тя е следствие от наблюденията и общуването с големия творец по време на срещите в дома му в София, в Лом и в Монтана. „През февруари при бащата на „Януари“ е едно преклонение пред творчеството, характера и отношението на хората към големия творец.

Рецензент на книгата е проф. дфн Мюмюн Тахир, който казва:

„Жанрът на тази книга е интердисциплинарен, т.е. тя е поредица от очерци за личности, събития, художествени творения – литературни вечери, конкурси, изложби, творчески срещи, пленери и пр., обединени от една обща идея – Радичков да бъде представен точно в негов дух и стил. В тази книга покрай Радичков се запознаваме с непознати страни от живота и на Крикор Азарян, Светлин Русев, Георги Чапкънов, Иван Есенски, местни дейци на литературата, изкуството и културата; с техните пристрастия и творческа лаборатория.“.

В предговора към книгата Драгомир Шопов насочва вниманието на читателя към факта, че Йордан Радичков е бил народен представител в Седмото Велико народно събрание, където, според Юлий Йорданов, не се е чувствал много комфортно. Както е известно, Радичков си подава оставката, но е интересно словото пред неговите колеги му в парламента, с което аргументира своето напускане: „Никога не бях си представял, че можем до такава степен да занемарим народа си. Озлобление, грубост и безпардонност се разплискваха навсякъде и върху всичко – и от едната, и от другата страна“.

„През февруари при бащата на „Януари“ е 13-ата книга на Юлий Йораднов. Почти всички са посветени на живота и делото на забележителни личности от историята на Лом и област Монтана.

Дата: 25 април 2018 година.

Място: Регионална библиотека „Любен Каравелов“

Начало: 18:00 часа

Събитие: „През февруари при бащата на „Януари“ - представян

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари