Балетен спектакъл „Дон Кихот”

0
На сцената ще оживее вълнуващата любовна история на Китри и Базил
На сцената ще оживее вълнуващата любовна история на Китри и Базил

На 4 февруари от 19.00 часа жизнерадостният балетен спектакълДон Кихот” от Лудвиг Минкус ще привлече вниманието на почитателите на най- изящното изкуство - танца в залата на Операта.

На сцената ще оживее вълнуващата любовна история на Китри и Базил, която завършва с щастлив край, благодарение на намесата на легендарния Рицар на печалния образ Дон Кихот и неговия предан слуга Санчо Панса.

Комични ситуации, ярки актьорски превъплъщения, брилянтна танцувална музика, огнени мелодии от испанския фолклор, виртуозни сола, дуети и ансамбли – всичко това, пресъздадено от солистите и кордебалет на Държавна опера - Русе.

В ролите на Китри и Базил публиката ще има възможността да аплодира Елена Харалампиева и Стоян Фъртунов, Дон Кихот – Йордан Кръстев, а Санчо Панса – Антон Иванов. Участват още Милен Харалампиев, Галина Христова, Светослав Маринов, Станислава Караджова и други.

Хореографията е на  Мариус Петипа и Алкесандър Горски, художник на декора Иван Токаджиев, художник на костюмите Меглена Илиева, помощник режисьор Елена Колева.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари