Откриване на изложба "Зад кулисите"

1
Ще бъде открита изложба-живопис на художниците от ателието към Драматичен театър "Сава Огнянов" / Снимката е илюстративна
Ще бъде открита изложба-живопис на художниците от ателието към Драматичен театър "Сава Огнянов" / Снимката е илюстративна

На 15 януари в Доходно здание ще бъде открита изложба-живопис на художниците от ателието към Драматичен театър "Сава Огнянов". 

Изложбата е под патронажа на кмета на града Пламен Стоилов.

Цанко Цанев, Веселин Николов и Станчо Станев са тримата живописци, които ще подредят своите картини.

Името на изложбата - "Зад кулисите", има за цел да подскаже, че те не са просто изпълнители на декори, а творци.

Цанко Цанев е завършил техникума за художествени занаяти в София. Над 30 години работи в русенския театър и е сценограф на повече от 10 пиеси. Работи с режисьори като Пламен Панев, Орлин Дяков и други. Представил е пет самостоятелни изложби и е участвал в много други.

Веселин Николов е завършил магистратура във Великотърновския университет по живопис, реставрация и консервация. Той е живописец и сценограф и е представил няколко самостоятелни и общи изложби. Член е на русенското Дружество на художниците.

Станчо Станев е завършил полувисш институт за учители по практика (дърворезба). Участва в много групови изложби. Член е на русенското Дружество на художниците.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари