Изложба „Цветовете на руската душа”

0
Изложбата ще покаже на русенската публика част от творчеството на две художнички - Анна Варганова и Ирина Суханова
Изложбата ще покаже на русенската публика част от творчеството на две художнички - Анна Варганова и Ирина Суханова

Регионална библиотека „Любен Каравелов” и Генералното консулство на Руската федерация в Русе  са инициатори в навечерието на Коледа  на интересна и приятна за ценителите на изобразителното експозиция.

Изложбата „Цветове на руската душа” ( Краски руской души) ще покаже на русенската публика част от творчеството на две художнички - Анна Варганова и Ирина Суханова, които пресъздават в платната си търсенията на съвременната жена в 21-ви век. И всичко това чрез изразните средства на художеството, интерпретирано през погледа на руската душевност и модерните послания на европейска България, която за двете художнички се превръща във втора родина.

Анотация:

Анна Варганова е родена в Москва. При едно посещение в Каварна тя се влюбва в българската природата и решава, че това е нейното място за творчество и вдъхновение. Маслените й платна са запечатали красотата и неповторимия чар на българското море и гостоприемството на хората. Импресионистичните й картини се характеризират с видими движения на четката, отворена композиция и ударение върху точното изобразяване на светлината в различните и състояния. Със своеобразен почерк и рисунък авторката  търси да «улови» есенцията на предмета, а не неговите детайли.

Ирина Суханова е родена в далечния сибирски град Иркутск. От известно време тя е приела Русе за свой дом. Програмист по образование, с творческа душа,  Суханова търси изява в разнообразни хобита. Ирина шие, бродира и плете, а малко след като идва да живее в Русе- започва да рисува, като авторката признава, че  художеството я увлича все  по-трайно. Родният й град Иркутск се намира до езерото Байкал, най-дълбокото, затворено водно пространство в света.   В нейните картини,  след любимите й сюжети са много интересни и нестандартно пресъздадени пейзажи именно от мистичните брегове на  Байкал.

Дата: 13 декември, сряда, 2017 година

Място: РБ „Любен Каравелов“,   Галерия „Библиотека

Начало: 17:00 часа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари