Малки водни истории

0
„Малки водни истории“ e инициатива, в рамките на която ще бъдат  представени три авторски документални филма на преподавателя по криминалистика доц. д-р Людмил Георгиев
„Малки водни истории“ e инициатива, в рамките на която ще бъдат представени три авторски документални филма на преподавателя по криминалистика доц. д-р Людмил Георгиев

19 януари, вторник, 2016 г., Русе

Начало: 17.30 ч.

Място: РБ „Любен Каравелов“, фоайе, ІІ етаж

„Малки водни истории“ e инициатива, в рамките на която ще бъдат  представени три авторски документални филма на преподавателя по криминалистика доц. д-р Людмил Георгиев: „Чао, Тибър!“, „Ясас, Циклади!“ и „Оцеляване по българския  Дунав“.

„Познавате ли добре река Дунав?“ е темата на викторина, по време на която най-добре представилите се участници ще получат награди. По време на  събитието ще бъде открита и изложба живопис „Вдъхновена от вълните“ на младата русенска художничка  Елена Русева.

Анотация: Доц. д-р Людмил Георгиев е преподавател по "Криминалистика" и "Съдебни експертизи" в Юридическия факултет на Русенския университет, Академията на МВР и др. Специализирал е криминалистика в Русия, както и „Операторска работа“ в НАТФИЗ – „Кр. Сарафов“. Участвал е в международни проекти и семинари в областта на криминалистиката и разследването с партньори от Германия, Франция, Австрия, Холандия и САЩ. Дългогодишен експерт-криминалист и вещо лице към Софийски градски съд. Основател е на единствената в страната литературна криминално-полицейска поредица "Библиотека "Полиция". По негова идея е създаден и електронният вестник "Следа", издание на Академията на МВР.

Освен на редица научни трудове в областта на криминалистиката и разследването, доц. Людмил Георгиев е автор на седем художествени книги и е съавтор на други осем. Значителна част от творбите му – разкази, новели и романи, са печелили престижни литературни конкурси. Книгите му „Обречените“ и „Мръсна задача“ са оценени от авторитетни журита като „най-добри полицейски романи от български автор“. Доц. Людмил Георгиев е основател и на поредицата за детски образователни игри с професионална насоченост „Стани най-добрият!“ и е техен автор и съавтор.

Анотация: Елена Русева е завършила „Живопис“ в СОУ „Възраждане“ и „Право“ в РУ „Ангел Кънчев“. Интересът и към изобразителното изкуство започва още, когато е ученичка в ОУ „Алеко Константинов“ в Русе. Участвала е със свои творби  в много национални пленери и изложби. Пише стихове и плод на нейния  поетичен талант е дебютната й стихосбирка „Ракурси на душата“, излязла през 2014 г. Обича  планината, където създава по-голяма част от своите живописни и поетични творби. Вдъхновява се от река Дунав, която разкрива великолепието си в красота и изящество и придава завършек на пейзажа на нейния роден град Русе. Елена се възхищава и учи от  изкуството на големия руски живописец Иван Айвазовски, който, според нея, е най-добрият  майстор на морски пейзажи.

За себе си Елена Русева споделя: „Обичам творчеството във всичките му форми. За мен да рисувам, това е вътрешна необходимост. Смятам, че съм от хората, за които изкуството –  това е смисъл на живот!“

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари