Пуснаха Цвета Таскова от ареста срещу гаранция от 5000 лева

0
Пред съда самата Цвета  заяви, че съжалява
Пред съда самата Цвета заяви, че съжалява Видео: БГНЕС

САС пусна от ареста шофьорката, обвинена за катастрофата на АМ „Тракия”, Цвета Таскова срещу 5000 лева гаранция, предаде  БГНЕС.

Пред съда самата Цвета Таскова заяви, че съжалява. Това подчерта и защитата й. Единият от двамата адвокати днес беше бившият градски прокурор на София Николай Кокинов. Пред журналисти той посочи, че справедливостта наложила гаранцията от 5000 лв.

„В крайна сметка законодателят е предвидил за такъв тип непредпазливи деяния да има ограничение във времетраенето на такава тежка мярка за неотклонение. Съдът разумно прие, че би се явило самоцел, ако след 6 седмици изменят служебно мярката за неотклонение, тъй като ще изтече максималният срок. Тя нито ще се укрие, нито ще извърши друго престъпление, нито по някакъв начин ще затрудни разкриването на делото ”, каза Кокинов.

Той уточни, че не е добро състоянието й, като на всяко едно нормално човешко същество. „Всеки един шофьор рискува да стане причинител на катастрофа, никой не иска такова нещо, но на всеки може да се случи. Нещастна е, защото се е стигнало до един такъв тежък резултат. В крайна сметка толкова много загинали, пострадали, всеки един човек би се чувствал зле”, посочи той.

В съдебната палата случайно от журналистите бе засечен наблюдаващият прокурор Мирослав Ангелов. Въпросът кога ще бъде готова експертизата, която трябва да установи причината за инцидента, той препрати към вещите лица.

„Знаете, че е сложна експертизата и че трябва да се решават много въпроси в тази експертиза, така че не бих могъл да ви отговоря, когато ще стане тройната автотехническа експертиза”, посочи той.

Припомняме, че тежката катастрофа, отнела живота на 6 души, стана на 13 април т.г. в района на Вакарел на АМ „Тракия”. Вследствие на пътния инцидент над 20 души бяха тежко ранени и хоспитализирани в различни столични болници.

Във връзка със случая прокуратурата повдигна обвинения на 29-годишната Цвета Таскова от Плевен, а Софийският окръжен съд я остави в ареста. От държавното обвинение посочват, че въз основа на събраните до този момент факти може да се твърди, че катастрофата е причинена именно от нейните субективни действия.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари