Д-р Иван Димитров: Щях да съм на мястото на Плъха, ако не стрелях!

1
Прокуратурата с фрапиращи разкрития около убийството
Прокуратурата с фрапиращи разкрития около убийството Видео: BULGARIA ON AIR

Прокуратурата с фрапиращи разкрития около убийството, д-р Димитров отрича обвиненията.

Съдът пусна от ареста лекаря, задържан и обвинен за убийството на крадеца Жоро Джевизов - Плъха с мярка подписка. Въпреки решението на магистратите, Пловдив излиза на пореден протест в негова защита, а прокуратурата съобщи подробности за убийството, предава BULGARIA ON AIR.

Ситуацията се обърна на 180 градуса и се оказа, че почти нищо от тиражираната информация не е вярно. Семейството на д-р Димитров не е било в апартамента в нощта, когато той е станал обект на обир от Жоро Плъха. Оказа се също, че съпругата на медика живее в село Крумово.

Самият лекар е наблюдавал около 30 минути крадеца, не е подал сигнал на тел. 112, а е решил да действа сам и да се саморазправи с крадеца с незаконно притежавания си пистолет "Валтер".

На д-р Иван Димитров ще бъде повдигнато обвинение за незаконно притежание на патроните и пистолета, с който е убил Жоро Плъха. Мярката му ще бъде изменена от "задържане под стража" в "подписка", обявиха по-рано днес от Прокуратурата.

След като е застрелял Жоро Плъха докторът се обадил на двама свои приятели, които да му помогнат със заличаването на следите. С помощта на единия са събрани гилзи и е почистена кръвта на убития. Заличени са и други доказателства, уличаващи д-р Димитров.

Друга интересна подробност е, че в дома на лекаря са открити 16 броя гилзи, пригодени за пистолет "Макаров".

Докторът излезе от следствения арест със сълзи на очите и заяви, че ако не е стрелял той е щял да бъде на мястото на убития Джевизов. По думите му първи в схватката е посегнал именно Плъха. Д-р Димитров заяви, че казаното от прокуратурата е неистина и скоро той ще излезе с изявление пред медиите.

Източник: BULGARIA ON AIR
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари