Няма да върнат недохранените близнаци на майка им

0
Бабата на децата е шокирана от вида им
Бабата на децата е шокирана от вида им Видео: NOVA

 

Освободиха от ареста майката на тригодишните близнаци, приети в тежко състояние в пловдивска болница.

Това е станало късно снощи с постановление на наблюдаващия прокурор.

Социалните власти ще търсят други роднини или приемно семейство, в което да настанят децата, но на този етап няма да ги върнат на майката.

Двете деца остават в болницата. Момченцето е в кома със спукан череп, а състоянието на момиченцето постепенно се подобрява. Единствената, която беше допусната до тях, е баба им. Жената е шокирана от вида им. 

Габи от два дни, както е започнало захранването, се изправя, обаче не може да ходи, много е слабичка. Стефчо не съм го виждала, защото е в интензивно. Преди децата си ходеха, бягаха, а за говорене, така откъснати думи, но не можеха цели изречения”, разказва бабата Ангелина Брандийска.

До преди две години жената ги гледала редовно в къщата си в Стамболийски, от година обаче отношенията им с майката Иванка се влошили и тя нямала достъп до децата.

Когато имах възможност и кажеха ли, че им трябват пари, с каквото съм могла съм им пращала пари, и по 100 лева съм им пращала, някои път се е случвало всяка седмица”, разказва Ангелина Брандийска.

Полицията твърди, че няма данни за домашно насилие и затова майката е освободена. И двата огледа в апартамента потвърждавали думите на майката, че гипсова чиния от стената е паднала върху главата на момченцето.

Към настоящия момент не можем да заключим, че имаме данни за домашно насилие. Става въпрос за един нелеп инцидент, при който пострада детенцето, което е в много тежко състояние. Бих си обяснил синините по другото дете вследствие на падането на същия този предмет", заяви за „Здравей, България” директорът на полицията в Пловдив старши комисар Атанас Илков. 

Според социалните нещо в личния живот на жената е довело до неглижирането на близнаците.

Подчертавам дебело, че за нас те са жертва на насилие, под тази му форма, която се нарича неглижиране- емоционално, психическо и т.н”, заяви Надя Танева, директор на Дирекция „Социално подпомагане”, Пловдив.

Социалните служители не успяха да открият майката и да влязат в жилището, за да установят при какви условия са отглеждани децата. Личният лекар на децата не е подал сигнал до социалните служби, защото не е видял нищо притеснително. Видял ги преди година.

„Бяха поизостанали във физическо развитие и като тегло и оттогава всъщност не сме ги виждали”, заяви д-р Янко Трифонов, личен лекар на децата.

Родителските права на майката няма да бъдат отнети. Бащата ще се върне от Германия след седмица.

Източник: NOVA
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари