Десислава Атанасова: ГЕРБ не е слагал политически чадър над никого!

0
Корупцията, както твърди Антон Кутев, не е пропила цялата държава, администрация, прокуратурата
Корупцията, както твърди Антон Кутев, не е пропила цялата държава, администрация, прокуратурата Видео: Канал 3

"Темата за удобството в политиката не може да звучи като въпрос към ГЕРБ - доказали сме, че който и да е лидер на БСП, той няма шанс срещу ГЕРБ на избори".

Това заяви в "Офанзива с Любо Огнянов" депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова

"От интервюто на господин Кутев чух, че БСП са осъзнали, че само с протестната вълна на улицата могат да постигнат нещо. Темата корупция вероятно е удобна за БСП, но за мен по-значимото е, че въпреки БСП институциите работят.

Тоест корупцията, както твърди Антон Кутев, не е пропила цялата държава, администрация, прокуратурата. И ГЕРБ не е слагал политически чадър над никого.

Нашите структури работят ежедневно, имаме ги на всяко населено място, не се говори с хората само и преди избори, а ежедневно", посочи Десислава Атанасова.

На въпрос на водещия дали ГЕРБ се опасява от заканата  на БСП Сметната палата да подхване как се разходват финансовите ресурси по повод 100-те милиона лв. за МВР, отделени извън бюджета, Десислава Атанасова отговори:

"По принцип смятам, че чрез протести не се следва да се осигуряват финансови ресурси в който и да е сектор. Поводът, по който бяха отделени повече средства за МВР бе, че има преизпълнение на приходната част благодарение на добрата работа на службите - митници, прокуратура, повече приходи от акцизи, от митнически такси. Така че ако това е логиката, тя е правилна".

Десислава Атанасова подчерта, че няма опасения от евентуална ревизия от страна на Сметната палата, за каквато се обявиха от БСП.

"Мисля, че финансовият министър е доказал, че достатъчно добре се справя с работата си, така че не виждам той или който и да е от администрацията да има опасения от Сметната палата", спокойна е Десислава Атанасова.

Тя призна, че и 100-те милиона лева  повече за МВР, и парите за Зографския манастир, са били предложени от БСП при разискванията за новия бюджет. Те бяха отхвърлени в пленарна зала, а после, след гласуването на бюджета, премиерът Борисов разпореди отпускането на въпросните средства.

"В целия този бюджетен процес е безспорно, че когато той се обсъжда между първо и второ четене, има много предложения. Между другото, тези 100 милиона и допълнителните средства за за Зографския манастир бяха предложения на БСП.

За отпора на БСП срещу Истанбулската конвенция, Десислава Атанасова посочи, че от Партията на европейските социалисти (ПЕС) са уличили Корнелия Нинова в лъжа.

"При гласуването (за Истанбулската конвенция) в ПЕС България е участвала с шестима участника, от тях трима са гласували положително", показа протокол Десислава Атанасова.

"Единствените въздържали са били социалистите от Швеция, никой друг. Визявление на ПЕС уличиха Корнелия Нинова в лъжа - мисля, че по-голям скандал едва ли е имало напоследък.

Истанбулската конвенция е един международен акт, който се ратифицирали изключително много държави, не само членове на ЕС. На тази тема и леви лидери, и председателят на ПЕС (Станишев) е сред хората, които сериозно лобират за ратифицирането й, вицепрезидентът госпожа Йотова - също.

Различните мнения в България са нещо добро - това е плурализъм, това е демокрация. Лошото е, когато лицемерието в политиката е силно изразено", каза Атанасова по повод различните позиции, изразени от Корнелия Нинова първо в Лисабон с ПЕС, а после у нас.

Десислава Атанасова обяви категорично, че не приема еднополовите бракове, като гарантира, че в "текстовете тна Истанбулската конвенция няма нищо такова".

Във връзка с идеята на коалиционния партньор ВМРО референдум за Истанбулската конвенция, Десислава Атанасова е на мнение, че би било по-правилно средствата, отделени за подобно допитване, да се използват по-целесъобразно  - "например за фонд ин витро".  

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари