Освободиха българските лекари, задържани в Босилеград

0

Български лекари, пристигнали в Босилеград с хуманитарна мисия, са били задържани днес в Западните покрайнини, съобщи професор Лозан Митев, председател на Гражданския комитет "Западни покрайнини".

Трима лекари от Първа градска болница в София организирали с писменото съгласие на Здравния дом в Босилеград, на територията на Сърбия, хуманитарна акция за оказване на медицинска помощ за местното българско население.

Това е била лична инициатива на лекарите и те не са организирани от Първа градска болница. Има обаче лекари, които работят в лечебното заведение, и са се включили, съобщи за bTV директорът доц. Цветомир Димитров.

С пристигането им в Българския културно-информационен център в Босилеград се е явявил медицински инспектор от Ниш, придружаван от около 20 полицаи, които задържали българските лекари и ги отвели в местното полицейско управление, пише в съобщението на проф. Лозан Митев.

Той уточнява, че в местната полиция лекарите са задържани без да бъдат разпитвани или да се изисква каквото и да било попълване на документи, с което всъщност не е станало ясно за какво са задържани. Те са освободени около 17 ч. българско време.

В момента лекарите пътуват към София, научихме от bTV. Обясняват, че е станало недоразумение и че накрая са получили извинение.

За случая е информиран генералният консул на Република България в град Ниш Едвин Сугарев, който е взел всички надлежни мерки за изясняване на случая.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари