Снимка на София в класация на National Geographic

0

Множество цветни светлини проблясват над гъстата мъгла, разперила своята пелена над нощна София.

Така изглежда снимката на Иван Димитров, която е в ТОП 20 на фотографиите от читатели на National Geographic за 2016 година.

Авторът на впечатляващия кадър е от Елин Пелин, който работи като механик-заварчик.

Преди да влезе в световната класация, вълшебната снимка събира множество отзиви и слава във фейсбук групите, където творецът я споделя.

Иван Димитров от малък той се интересува от фотография, а само преди 3 години се сдобива с първия си фотоапарат. „Започнах с много четене за фотографията като наука и изкуство… и недълго след това си закупих по-добър апарат. След това още един и още един“, споделя той пред lifebites.bg.

Фотографът качва снимката във фейсбук страницата на National Geographic. Първоначално събира няколко харесвания от други потребители, а след около 20 дни хора от целия свят започват да му изпращат съобщения с похвали и поздравления.

След известно време мъжът вижда своето изкуство в секцията Daily Dozen, заедно с 12 снимки на други автори. Неговата мистична София събира най-много харесвания и бива поставена на 1-во място.

Съвсем наскоро Иван разбира, че вълшебният изглед е в ТОП 20 за най-добри кадри заснети от читатели през 2016 г. в National Geographic.

Снимката е направена от Копитото, като за запечатването на перфектния пейзаж творецът чака 2 години да се появи точно такава такава мъгла – частична, тайнствено покриваща София. 

„На втората година успях да хвана подходящо време. Имах късмет, защото точно първия ден на този мъглив сезон, мъглата беше достатъчно ниска, но същевременно се виждаха и доста от сградите. На живо буквално беше много запаметяваща се гледка“, заключава авторът на приказното изображение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари