Невиждана буря в Плевен

0

Невиждана буря мина вчера през Плевен.

Бедственото положение в града и три села на общината, обявено снощи от кмета Георг Спартански, остава в сила.

Заповедта се отнася за град Плевен и селата Гривица, Ясен и Опанец. Въведен в изпълнение е и Общинският план за защита на населението на територията на община Плевен, продължава работа и кризисният щаб, който бе свикан незабавно.

Навръх празника на града около 17 часа се разрази невиждана буря, придружена с градушка и пороен дъжд. Ураганният вятър изкорени огромни дървета, на други бяха пречупени стволовете. Веднага е спрян токът по тролейбусната мрежа заради скъсани жици, а тролеите се движеха на дизелово гориво. 

Първоначалното разчистване на нападалите дървета и освобождаване на улиците продължи през цялата нощ. Нанесените щети материални щети са сериозни, по чудо няма жертви.

Охранител на Панорамата е с разрязана ръка от счупени стъкла, докато се опитвал да опази врата от вятъра. Оказано му е незабавна медицинска помощ, няма опасност за живота му. Градушката на места е била с големина на яйце, разказаха очевидци.

Най-тежко е положението в село Гривица, където са пострадали повече от 50 къщи, а четири от тях са останали изцяло без покрив. Отнесени от вятъра ламарини са открити на 400 метра извън селото.

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари