Дърво едва не уби варненка

0

Кастрено дърво предизвика инцидент, който едва не приключи трагично.

Подрязвано преди дни дърво неочаквано се разцепи и се свлече върху минаваща варненка, като за малко не я уби. Дънерът се е стоварил върху паркирана кола, а клоните са ударили жената по главата.

Получихме разказ от първо лице за случилото се преди дни пред варненското училище “Васил Друмев”, пише Нова Варна.

Aтанас Тодоров  е потърпевш от случилото се, след като дървото падна върху колата му.

"На улица “Найден Геров” 18, пред адвокатска кантора, около 17 – 17:15 ч. чухме силен тропот, около 50-годишна жена изпищя, дървото падна върху нея. Добре, че падна върху колата и единствено клоните я удариха, защото можеше да бъде трагичен случай. Жената беше с кръв по главата, дадохме и вода, но докато чакахме полиция, тя си продължи по пътя. Подадохме сигнал до 112".

Това се случва пред училище “Васил Друмев”, полицай тъкмо си взимаше детето от там и веднага звънна на колегите си, хората започнаха да снимат, прибраха децата от двора по стаите им. Дошла е полиция и пожарна служба, отрязаха дървото и заминаха.

Щетите по колата са счупен преден прозорец, огънат и надраскан таван, цялата дясна страна е също огъната, една дръжка е счупена.

Дървото беше цъфнало, а се разцепи от средата, живущите от района казаха, че от Община Варна са подрязвали клоните скоро.”

Атанас Тодоров е ядосан, защото няма кой да възстанови щетите по автомобила му. “Гражданска отговорност” не поемат щетите по колата, защото това не е ПТП.

“Чакаме декларация от “Пожарна безопасност и защита на населението”, в която да е упоменато, че е имало екип на мястото, ако се води разследване. Смятаме да пуснем и жалба ..

Кой ще плати бездействието и на Община Варна? Ами ако беше паднало върху дете …”

Източник: Нова Варна
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари