Тихомир живее с куршум в главата вече 4-ри години

0

Четири години след улична стрелба през нощта във Велико Търново бившият военен Александър Кънев най-после отива на съд, съобщиха от прокуратурата.

Той е обвинен в умишлено прострелване в главата на Тихомир Иванов с пистолет „Макаров“, пише БорБа.

Драматичният екшън се разигра на 14 декември 2013 г. час след полунощ на ул. „Охрид“. Кънев гръмна от упор Тихомир и след това сам се застреля, също в главата. И двамата участници в нелепата история са медицинско чудо, защото са живи и до днес – единият е с куршум в главата, а стрелецът също бе спасен и куршумът изваден от неговата глава.

Нелепа история след купон в заведение:

По това време Тихомир Иванов държи две заведения – едното е „Чешмата“ на пътя за Самоводене, а другото е „Черната котка“ на „Пишмана“. Живее във вилата си в местността Козлуджа. Във въпросната вечер отива в бистрото на ул. „Ниш“ с приятели и малко след полунощ си тръгват. По това време Александър Кънев върви по същата улица с приятелката си. Компаниите не се познават, Тихомир и Александър – също. При разминаване с компанията Кънев попитал дали говорят за него и гаджето му, а на шега Тихомир отвърнал утвърдително. После между двамата мъже избухнал скандал и те се сбили. Кънев бил съборен на земята от тримата от компанията, които започнали да го ритат. Клиенти от бистрото излезли и разтървали побойниците. След това обаче скандалът продължил и Александър се опитал да избяга. Тихомир го застигнал, но другият се развикал, че е полицай и има пистолет. Извадил оръжието си, заредил го и стрелял два-три пъти във въздуха. Въпреки това Тихомир се приближил към него и му се нахвърлил отново. След това Кънев го гръмнал от упор в лявото слепоочие. Мъжът паднал на земята в кръв. После Кънев опрял дулото в своята глава и се прострелял. Приятелите на Тихомир хукнали да бягат. На мястото на ужасното кръвопролитие останала само приятелката на военния полицай и се обадила на тел. 112.

Двамата били закарани в реанимацията на търновската болница, после са били спасявани в търновската неврохирургия. Разследването се е проточило заради дълго чакани експертизи и издирване на свидетели.

Тихомир бил в кома и отслабнал 26 килограма:

Дни наред Тихомир Иванов е бил в медикаментозна кома и е отслабнал 26 кг. След това обаче не си спомнял нищо от онази нощ и мислел, че е направил катастрофа. Хората около него пък не му казали, че има куршум в главата. След няколко сложни операции мъжът най-сетне разбрал, че в главата му има чуждо тяло, което няма как да бъде извадено и трябва да живее с него.

Вчера Тихомир Иванов научи от нас, че по неговия случай вече има внесен обвинителен акт в съда.

Все още си живея с куршума в главата. Вече съм 80% инвалид и с 200 лева пенсия. Губя памет, понякога съм зле, но всички възможни лекари казаха, че не могат да ми помогнат. Примирих се, но ще искам 500 000 лева обезщетение по време на съдебното дело, защото този човек ми съсипа живота“, заяви Иванов.

През неговия поглед историята отпреди 4 г. обаче изглежда доста по-различно от обвинителния акт на Окръжна прокуратура. Тогава по телефона му се обадил Иван да отидат на кръчма край Новата болница. Там бил третият приятел Тунай, с когото Тихомир се познавал от 20 години. В заведението било пълно с хора. Тихомир казва и сега, че е пил една ракия, но Тунай Генчоосманов е бил доста пиян. После тримата приятели излезли навън и след това всичко потънало в мъгла. Тихомир не помни за скандал и бой с Кънев.

Бил се свестил в болницата с превързана глава и всички му казвали, че е пострадал в катастрофа с кола и едва го извадили от нея жив. Едва в края на престоя в болницата и след операциите научил, че има куршум в главата и че е бил гръмнат от Александър Кънев, когото не познава.

Този човек не съм го виждал въобще и сега. В болницата сме били в различни стаи. Като си тръгнах обаче, установих, че ми липсват 900 евро от портмонето, където вместо тях някой ми е оставил 45 лева. Питах всички в отделението, но така и нищо не разбрах – и до днес не знам кой ми открадна парите. Лошото е, че двамата ми приятели Иван и Тунай, след като съм бил гръмнат, са ме зарязали като куче в локва кръв и дори не са ме занесли до болницата, която е на 20 метра от инцидента. Давал съм обяснение пред полицията два пъти, правиха ми експертиза дали съм годен за пред съда – и толкова”, разказва Тихомир.

Източник: БорБа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари