Седмицата започва с облаци и слънце

0
Максималните температури ще бъдат между 11° и 16°
Максималните температури ще бъдат между 11° и 16° Снимка: GettyImages

През следващото денонощие облачността в източните райони ще е по-често значителна, без валежи.

В Западна България ще е предимно слънчево. Това съобщи Георги Цеков, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН), цитиран от Агенция Фокус.

На много места в низините и котловините ще се образува мъгла. Ще е почти тихо, след обяд - със слаб вятър от изток-югоизток. Минималните температури ще са предимно между 0° и 5°, максималните – между 11° и 16°, по-ниски в районите с трайна мъгла.

Над Черноморието облачността ще е по-често значителна, почти без валежи. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максимална температура на въздуха 13°-15°, близка до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб юг-югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра – около 8°, на 2000 метра – около 3°.

Атмосферното налягане няма да се променя съществено, ще е близко до средното за месеца.

Във вторник повече слънце ще има в планинските райони в Западна България. Над останалата част от страната преди обяд ще бъде мъгливо или с инверсионна облачност, а в източните райони през целия ден ще се задържи предимно облачно. След обяд от запад високата и средна облачност ще се увеличава. В сряда ще бъде облачно. Ще започнат валежи, отначало - в Западна България, по-късно - и в централните райони от страната. Температурите ще се задържат без съществена промяна: минималните - предимно между 2° и 7°, максималните - между 11° и 16°.

В четвъртък от северозапад ще проникне студен въздух и дневните температури ще са с 2-3 градуса по-ниски. В Източна България ще се задържи облачно, с валежи, а в западните райони валежите ще спрат и облачността ще се разкъсва.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари