Корумпиран професор съди полицията

0
Професорът от Университета по хранителни технологии е завел дело срещу Икономическа полиция заради ареста си
Професорът от Университета по хранителни технологии е завел дело срещу Икономическа полиция заради ареста си Снимка: Кадър YouTube

Пловдивският професор Симеон Василев, който бе хванат с подкуп в Университета по хранителни технологии,  е завел дело срещу Икономическа полиция заради ареста си, научихме от Traffic News.

Той бе задържан през април заедно с Николай Банков заради искани подкупи от студенти, за да вземат изпитите си при тях.

Проф. Василев обаче е завел дело в Административния съд, с което иска да обяви заповедта за ареста му за незаконосъобразна. В мотивите на защитата на пловдивския професор е записано, че към момента на задържането той не е бил привлечен като обвиняем по образуван досъдебно производство, нито от страна на административния орган е посочено конкретно престъпление, за което лицето е заподозряно.

Административните съдии обаче не са приели доводите на проф. Василев и са отхвърлили жалбата му.

Припомняме, че проф. Василев бе отстранен от длъжност през в май заради обвинения,че заедно с колегата му,  са взели подкуп от 600 лева от студенти. Срещу сумата е писал две тройка на единия от студентите.

Апелативният съд прецени, че оставането на проф. Василев на работа ще затрудни разследването, което все още продължава. Той би могъл да повлияе пряко или косвено върху свидетелите, на които предстоят да се вземат обяснения, аргументира се съдът.

По едното дело са повдигнати обвинения на професор Симеон Василев, на 66 г.,  от УХТ-Пловдив за това, че е поискал дар – пари в размер на 600 лева, които не му се следват, за да извърши действия по служба като преподавател в УХТ, а именно да постави положителна оценка върху две изпитни работи на студент, с които да удостовери успешно положени изпити по учебните предмети – „Механика“, 2 част и „Съпротивление на материалите“, без да са проведени такива изпити.

Източник: Traffic News
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари