В “Мтел” не те обслужват, а раздават правосъдие

4
Спирането на услугите на “Близу” е свързано с адски много нерви и скандали с нахални служители на фирмата
Спирането на услугите на “Близу” е свързано с адски много нерви и скандали с нахални служители на фирмата

Клиенти се оплакаха от некоректно отношение в офисите на “Мтел” и дъщерната им компания “Близу” в Пловдив.

В писмо до вестник “Марица” Павел Томов разказва, че когато поискал да прекрати договора си за кабелна телевизия, си навлякъл невероятни главоболия. Срокът на услугите, за които е абониран пловдивчанинът, изтича на 23 ноември.

Според общите условия клиентът е длъжен да подаде предизвестие, че иска да го прекрати. В противен случай контрактът се подновява автоматично и става безсрочен. В офис на “Мтел” му обяснили обаче, че при тази опция таксата му ще скочи от 19.90 на 29.90 лева. Тъй като офертата не го устройва, човекът решил да подаде предизвестие.

На 24 октомври отишъл със съпругата си в офиса на улица "Цар Асен" 30 в Пловдив, за да напише документа. Преди това получил няколко обаждания от централата, в които служители настойчиво му искали обяснение защо желае да се откаже от услугите на “Близу”. В магазина пък се разразил скандал, след като няколко минути спорил със служителката коя е датата на изтичане на договора. Накрая приели заявлението му. 

В друг сигнал студентка в ПУ “Паисий Хилендарски” разказа, че също станала жертва на лошо отношение, когато пожелала да прекрати договора си за интернет със същия доставчик. Тя говорила с представите на дъщерната фирма “Близу” по телефона, а намясто в офисите на “Мтел” не пожелали да приемат оборудването .

Споровете започнали, след като момичето обяснило, че с колегите отново ще ползват услугите на компанията, но искат да сключат нов договор на името на нейна съквартирантка. Цяла седмица обаче обикаляла офисите в града, докато успее да върне рутерите си и да подаде предизвестие. 

След като потърсихме мнението на “Мтел”, от компанията започна незабавна проверка.

“И в двата описани от вас случая клиентите са или вече прекратили своя договор, или изчакват да изтече тяхното предизвестие. Във втория случай сме взели мерки клиентът да няма никакви затруднения при връщането на оборудването, което сме му предоставили”, обясниха от фирмата.

От пресцентъра им допълниха, че проверките са показали, че служителите  не са се държали извън рамките на добрия тон, а само са настоявали от клиентите да попълнят необходимите документи за прекратяване на договора им. 

“Това е стандартна процедура, която трябва да се изпълни, за да можем да отговорим на нужните изисквания. Въпреки това се извиняваме, ако клиентите са сметнали отношението на нашите служители в магазините като неуважително или че са им загубили ненужно ценното време. Ще вземем мерки тези служители да действат по-експедитивно при прекратяване на договори и да се държат още по-учтиво с нашите клиенти в бъдеще”, обещаха от компанията.

Източник: Вестник Марица
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари