Нови правила за климатиците в София

0
Нискочестотният шум и вибрации водят до безсъние и раздразнителност
Нискочестотният шум и вибрации водят до безсъние и раздразнителност

Ред в използването на климатици в София се очаква да сложи нова наредба, която подготвя Столична община. 

Документът, който ще се отнася до преместваемите обекти и рекламата в столицата, ще регламентира и проблема с капещите по тротоарите климатични системи и отвеждането на конденза от инсталациите, както и вдигания от тях постоянен шум. Това стана ясно на днешното обсъждане на Наредбата за обществения ред в София, с която също се въвеждат мерки срещу течащите климатици, пише OFFNews.

Нискочестотният шум и вибрации водят до безсъние, раздразнителност и в крайна сметка хората предприемат действия, които са нетипични за поведението им в нормално състояние – прерязване на кабели, използване на огнестрелно оръжие с цел повреда на съоръжението, физическа саморазправа, обясни на съветниците на дискусията Калин Лиловски. И получи тяхното уверение, че по-подробно проблемите с климатиците се уреждат в подготвяната наредба, която скоро ще бъде предоставена на обществото. 

Използването на прахосмукачка в часовете за почивка е несъизмеримо с шума от неизправен климатик, който е непрекъснат и безпощаден, ден, нощ, седмици и месеци наред, категоричен е Лиловски. 

Той предлага освен за конденза и оттичането му, собствениците и фирмите, монтиращи климатични системи, да са задължени да вземат необходимите мерки, свързани с избора, монтажа, експлоатацията и профилактиката на съоръженията, така че шумът и вибрациите от работата им да не бъдат доловими от живущите в съседни жилища.

Източник: OFFNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари