Слънце ще ни радва в петък!

0
Максималните температури на места ще достигнат 27 градуса
Максималните температури на места ще достигнат 27 градуса Снимка: Канал 3

През нощта ще бъде ясно и тихо.

В сутрешните часове на места в равнините ще има мъгла или ниска слоеста облачност. През деня ще е предимно слънчево и почти тихо. Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°, а максималните - между 22° и 27°. Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за октомври.

Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), съобщи дежурният синоптик Красимир Стоев, цитиран от Агенция Фокус.

Над Черноморието преди обяд ще има мъгла или ниска слоеста облачност. В следобедните часове ще е предимно слънчево. Почти тихо. Максимални температури на въздуха: 21-23°. Температурата на морската вода е 18°. Вълнението на морето ще е 1 бал.

Над планините ще е предимно слънчево със слаб вятър от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра около 17°, на 2000 метра – около 10°.

В събота сутринта на места в равнинната част от страната отново ще бъде мъгливо или с ниска слоеста облачност. Около и след обяд над цялата страна ще бъде предимно слънчево и топло за втората половина от октомври. За кратко вятърът от запад ще се усили. Минималните температури ще са между 6° и 11°, а максималните - между 22° и 27°.

В неделя облачността, средна и висока, ще се увеличава, все още без валежи. Дневните температури ще са с 2-3 градуса по-ниски.

В понеделник ще бъде предимно облачно, от запад ще започнат валежи, които до края на деня ще обхванат Западна и Централна България. Има вероятност на места да са временно интензивни и значителни по количество. Температурите в западната половина от страната ще се понижат, максималните ще са 13°-18°, а в югоизточните райони ще са все още по-високи - до около 22°-23°.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари