Спипаха телефонен измамник в Русенско

5
Полицаите са го задържали броени часове след измамата
Полицаите са го задържали броени часове след измамата

При съвместна акция полицаи от областните дирекции на МВР в Стара Загора и Русе задържаха участник в телефонна измама броени часове след случилото се, съобщиха от МВР.

Сигналът в ОДМВР-Стара Загора бил подаден вчера: 80-годишна жителка на областния град се оплакала, че е била заблудена от непознат, представил се за полицейски служител, който успял да я убеди, че ще помогне на органите на реда за залавяне на телефонни измамници, като влезе в ролята на жертва и им предостави пари.

Така и станало – възрастната жена хвърлила през терасата на дома си 2100 евро и златни накити. Служителите на ОДМВР веднага се заели със случая и организирали издирване.

Същия ден, към 16 часа, на територията на Област - Русе, при съвместна акция полицаи от ОДМВР-Стара Загора и Русе спрели за проверка лек автомобил "Фиат Мареа", управляван от В.А, /48 г./, от Силистра.

При последвалите процесуално-следствени действия в колата са открити и иззети отнетите с измама от вързстната жена 2100 евро и голямо количество златни накити.

На В.А. е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл.209, ал.1 от НК и е задържан за срок до 24 часа във Второ РУ – Стара Загора. Работата по случая продължава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари