Шофьор на линейка кара с 8 промила алкохол?

0
МВР потулва бруталния случай / Снимката е илюстративна
МВР потулва бруталния случай / Снимката е илюстративна

Източник алармира за брутален случай, при който шофьор на линейка от Спешна помощ в Бургас е заловен с близо 8 промила алкохол в кръвта зад волана, но има опасност това да бъде потулено от обществеността, пише Флагман.

Според нашата информация става въпрос за инцидент от вчера сутринта. Граждани сигнализирали органите на МВР, че от Спешния център на УМБАЛБургас се движи линейка, която криволичи странно по улиците.

Автомобилът с включен буркан е бил спрян за проверка около 8 ч. по бул. „Захари Стоянов” – срещу „Mr. Bricolage”. В линейката освен шофьора имало и фелдшер. Спешният екип пътувал за „Меден рудник”, където трябвало да спасяват човешки живот. Ченгетата отворили вратата на шофьора и от кабината буквално ги залели алкохолни пари. При извършената проверка с дрегер на място било отчетено съдържание на алкохол над 7.5 промила – състояние, което е равносилно на изпадане в кома от тежка алкохолна интоксикация.

Според източника от КАТ веднага отнели книжката на шофьора А.А., прибрали и документите на линейката. За да не остане на пътя сам, един от колегите му дошъл да го прибере до Спешния център. Там обаче служителите с изумление видели как А.А., олюлявайки се, се качва в личния си автомобил, с който е дошъл час преди това на работа и се връща обратно с него в дома си в кв. Горно Езерово.

„Беше толкова пиян, когато отпраши с личната си кола, че не мога да си представя как изобщо час по-рано е могъл дойде на работа”, каза свидетел, който успял да проследил втората част от драмата. Днес случаят липсва в бюлетина на МВР, а при такова количество алкохол в кръвта шофьорът, дори и да не беше длъжностно лице, би трябвало да е отведен в ареста, тъй като го грозят поне 3 години лишаване от свобода.

Шефът на Спешния център в Бургас д-р Асен Кърджиев не отговаряше на служебния си телефон, за да потвърди или отрече информацията ни. Днес наш екип засне линейка с Рег. № A 2207 КВ, за която имаме информация, че е спряна от движение и е с отнети документи, докато се приключи случаят.

Източник: flagman.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари