Полицаи убедили Глория да не съди насилника си

0
Моделът Глория Петкова е имала доста любовни проблеми в миналото
Моделът Глория Петкова е имала доста любовни проблеми в миналото Снимка: Нова телевизия

Още през лятото започват преговорите със звездите, които участват в юбилейния 10-и сезон на “ВИП Брадър”.

Това е и периодът, в който продуцентите звънят на манекенката Глория Петкова, за да я поканят в риалитито. Тя се съгласява спонтанно, без да разсъждава дълго върху идеята и без да се съветва с близките си. “Не смятам, че е нещо чак толкова грандиозно. Да, има риск за репутацията. Може би сгреших, че не се посъветвах с близките ми. Вероятно те щяха да ме разубедят”, обяснява Глория.

Въпреки това 25-годишната манекенка не съжалява за участието си в риалити формата. Него тя напусна преди три седмици, сменяйки в номинациите за елиминация Жана Бергендорф. Всъщност самата певица номинира Глория както в седмицата, в която Петкова напусна, така и няколко пъти преди това.

Кавгата между двете ескалира почти в началото на “ВИП Брадър”, макар че те се познават доста преди да бъдат затворени в къщата. Срещат се за първи път на снимки за коледен брой на списание. Допадат си и продължават да си пишат и да се виждат и след това. “Много се зарадвах, като видях Жана в къщата. Влязох със страхотна идея за нейната личност и смятах, че тя ще ми е подкрепа. Уви, тя според мен не може да се справи психически с натоварването вътре и фактът, че се сприятелих с Деси, май я поизнерви също”, обяснява Глория.

Въпреки тежките думи, които двете казаха една за друга пред камерите в риалитито, Петкова е убедена, че ще изгладят недоразуменията помежду си. “Отдавам поведението ѝ на емоционалността ѝ. Сърдих ѝ се, но колко да ѝ се сърдя? Бих ѝ останала приятелка и бих се виждала отново с нея”, допълва тя.

С друг съквартирант обаче бе свързвана част от миналото на манекенката. Според много източници тя е имала кратка неангажираща връзка с актьора Явор Бахаров. “И аз се учудих, като го чух. Никога не сме били близки, камо ли да сме се закачали”, категорична е Глория.

Друг познат човек отпреди влизането във “ВИП Брадър” за Глория е Роро. Двамата единствено са се засичали по партита, но никога не са имали възможност да водят по-сериозни разговори, преди да се съберат под покрива на къщата в Нови хан. Там именно Роро успява да я научи как да контролира голяма част от емоциите си с помощта на медитация.

Нейното име не е толкова популярно, както на останалите участници в този “ВИП Брадър”, тъй като тя не живее в България от доста години. Напуска родината около края на гимназиалните години. Тогава тя е ученичка в Художествената гимназия в София, а след това продължава образованието си в Лондон със специалност “Моден дизайн”.

На котешката пътека се качва на около 15-16 г., когато я открива букерът ѝ Дидо. Станало по тривиалния начин – спрял я на улицата, казал ѝ, че е много хубава и може да работи с него и “Ивет Фешън”, ако има желание. Дал ѝ и визитката си. По това време Глория е непълнолетна, затова първо се обръща към майка си Лазарина, която не само е бивш модел, но се оказва, че познава Ивета Григорова – шефката на модната агенция. Няколко месеца по-късно Петкова вече има и първия си голям ангажимент в Милано. Тогавашната тийнейджърка пристига в Италия, без да знае английски. “Попаднах в друг свят, далече от всичко, което познавам. Подейства ми като студен душ, който ме кали и ме накара да бъда доста по-отговорна”, казва Глория.

След известно време тя започва да работи с големи имена в модния бранш, като една от най-важните ѝ срещи е с Жан-Пол Готие.

Малко преди да се запознае с него и да дефилира в марковите му дрехи, тя успява да отиде на ревю на дизайнера като студентка по моден дизайн. Сбъднатата ѝ мечта да се докосне до него се случва именно благодарение на съвместната ѝ работа с “Ивет Фешън”. “Важно е агенцията, за която работиш, да бъде добра”, обяснява тя.

Днес Глория Петкова живее в Ница.

Там я отвежда любовта към сегашния ѝ приятел Димитър, с когото са заедно от 3 години. Двамата се запознават в Лондон, където и до днес живеят родителите на Глория и едната ѝ сестра. Впоследствие манекенката решава да се премести, за да последва любимия си човек, който е юрист и работи в Монако. “Прекрасен човек е, много го обичам”, усмихва се хубавото момиче.

Невинаги обаче любовта ѝ е била толкова красива. Всъщност преди няколко години ѝ се случва нещо ужасяващо в тогавашната ѝ връзка – гаджето ѝ я пребива. Историята тя разказа и на съквартирантите си във “ВИП Брадър”. “Беше тийнейджърска връзка. Бяхме заедно от 3 месеца. Не видях нищо в неговото поведение, което да ми подскаже, че може да стигне дотам. Нямах представа, че този човек може да агресира така или да бъде толкова драстичен. Една вечер нещо в него просто превключи, както седеше.

Не е имало алкохол или наркотици. На следващата сутрин твърдеше, че не помни какво е направил”, разказва Глория. Тя прекратява връзката и не позволява никога повече да ѝ се случи подобно нещо. Казва, че никое човешко същество няма право да посяга към личността и същността на другия. По законов път не успява да постигне нищо. Имала 5 страници с медицинско удостоверение за нанесените физически травми, но полицаите, които се занимавали с нейния случай, я посъветвали да не се задълбочава, защото в съда ще бъде неговата дума срещу нейната. “Ще водиш дела в продължение на години. Възмездие няма да получиш никакво”, ѝ казали те.

Така или иначе ужасяващата случка вече отдавна е зад гърба ѝ. Петкова предпочита да гледа напред, а най-добрият начин е да се занимава с любимите си хобита – да диджейства и да рисува. Наскоро има възможността да влезе и в ролята на актриса, която също ѝ харесва. Засега се е снимала в 4 български филма – “Семейни реликви”, “Муунлейк”, “Безкрайната градина” и “Малко късмет за по-късно”, като последните два все още не са показвани.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари