България завива към Русия

1
Увеличава се вероятността Бойко Борисов да е кандидат за президент
Увеличава се вероятността Бойко Борисов да е кандидат за президент

„България завива към Русия. Това се вижда от поведението на министър-председателя. Това, което се случва в БСП, тепърва ще добива важност. Затова вътрешните битки там са толкова ожесточени“, каза социологът Първан Симеонов в сутрешния блок на „Нова“.

„В контекста на международните заплахи и в контекста на новия ни курс към Русия, все повече ще се легитимират приказките освен за големи енергийни проекти и за големи коалиции“, каза социологът. По неговите думи БСП и АБВ ще играят някаква роля – или на опозиция на управляващите, или на поредния второстепенен партньор в стил Реформаторски блок.

По неговите думи е нормално да има разногласия в БСП относно кандидата й за президент. Има и външни фактори, които влияят върху лявото пространство.

Според него омбудсманът Мая Манолова и ген. Румен Радев са добри кандидатури за държавния пост. Симеонов предполага, че има недоброжелатели, които искат да пуснат по пързалаката на президентски избори лидера на БСП Корнелия Нинова, затова там има разногласия.

Вероятно Нинова ще трябва да предприеме по-серизони стъпки за изчистване на терена по пътя, по който е поела за утвърждаването си като лидер и за извеждането на левицата. Това коментира от своя страна журналистът Валерия Велева. Според нея това, което се случва в партията, ще бъде оздравително и всички партийци ще се активират, за да се сплотят.

Велева очаква лявото обединение да посочи ген. Радев за кандидат-президент. Тя допълни, че който и да е кандидат, трябва много бързо да започне кампания на терен, защото това не е познатият от екрана кандидат на ГЕРБ. Според нея след президентските избори ще има една много по-голяма конфигурация в страната със стабилни политически субекти.

Увеличава се вероятността премиерът Бойко Борисов да е кандидат за президент на ГЕРБ, каза Симеонов. Той отбеляза, че номинацията на Борисов много зависи от кандидатите отляво, от това какво ще направи Слави Трифонов, а и от патриотите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари