Утре ни очакват краткотрайни валежи и гръмотевична дейност

0
Възможни са градушки
Възможни са градушки

През нощта над по-голямата част от страната облачността ще намалее до незначителна.

Това съобщи Красимир Стоев, дежурен синоптик в Националния институт по хидрология и метеорология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН), предаде Агенция „Фокус“.

Утре преди обяд ще преобладава слънчево време. След обяд и преди полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевична дейност. Възможни са градушки. По-интензивни ще са явленията в Централна Северна и Североизточна България. Максималните температури между 22° и 27°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време с развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Максимални температури на въздуха: 22-24°. Температурата на морската вода е 18-20°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни, временно интензивни превалявания и гръмотевични бури. Ще духа умерен, по билата временно силен запад-югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 16°, на 2000 метра – около 9°.

Атмосферното налягане е и ще се задържи близко до средното за май.

В петък валежите ще са на по-малко места, главно в Южна България. Температурите съвсем слабо ще се повишат. В събота от север-северозапад ще нахлува малко по-хладен въздух. Валежите ще се усилят, ще има и гръмотевични бури. В неделя ще превалява главно в източната половина от страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари