Валентин Радев: Източването на Здравната каса в Пловдив не е изолиран случай

0
Разследващите работят от много време по случаи на източване на пари в цялата държава, заяви вътрешният министър
Разследващите работят от много време по случаи на източване на пари в цялата държава, заяви вътрешният министър Снимка: БГНЕС

Източването на Здравната каса в Пловдив не е изолиран случай.

Това заяви в Пловдивминистърът на вътрешните работи Валентин Радев по повод разкритата престъпна схема в РЗОК в града, по която за една година двама висши служители на касата, заедно с аптечен бос от града под тепетата източили 1,1 млн. лв. от НЗОК.

По думите на Радев разследващите работят от много време по случаи на източване на пари в цялата държава и даде пример с болницата във Враца, информира Дарик.

Министърът коментира и идеята за възможността кметове на малки населени места да сключват договори с охранителни фирми за опазване на имуществото на общината. Това не е лоша практика, посочи той с уточнението, че въпросът е в баланса. Фирмите могат да отиват и да помагат там, където е необходимо. Те по никакъв начин не отнемат функциите на полицията, която в крайна сметка си върши работата. От друга страна, охранителната дейност се развива от години, тя не е от вчера и би могло да бъде използвана в помощ на полицията.

По повод нападението над зам.-кмета на Ловеч Цветан Георгиев министър Радев заяви, че се работи се активно по случая. До момента подозренията са насочени към лице, което се занимава с незаконен дърводобив.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари