Валентин Радев: Не е важно губим ли, важното е да се стараем

0
Министърът на МВР добави, че щяло да е много лошо, ако Пелов и Колев още са в България
Министърът на МВР добави, че щяло да е много лошо, ако Пелов и Колев още са в България Снимка: БГНЕС

Търсим ги – така вътрешният министър Валентин Радев отговори на въпрос какво се случва с избягалите преди над един месец от Софийския централен затвор двама рецидивисти Владимир Колев и Радослав Пелов, с убийството на бизнесмена Петър Христов.

То е като на футболен мач – не е важно губим ли, важното е да се стараем, а виждам, че се стараем, посочи МВР министърът, който добави и, че щяло да е много лошо, ако Пелов и Колев още са в България и "извършат нещо".

Припомняме, че Пелов има 30-годишна присъда, като първото му престъпление е през 1996 г., когато влиза в едно чейндж бюро в Пловдив, убива собствениците на място и взима около 300 долара. По-късно, през 2011 година Пелов и негов бивш съкилийник извършват въоръжен грабеж в златарско ателие в Ботевград, където също убиват собственика и бягат. Докато бягат от полицията, Пелов взима за заложници цяло семейство, което по-късно освобождава и се укрива. Другият избягал - Радослав Колев, убил с чук и нож 52-годишен служител на НАП и ранил тежко друг мъж, който е интимен партньор на убития. Колев има присъда от 26 години.

Продължава издирването на избягалите затворници от Софийския затвор. Това заяви в ефира на БНТ министърът на вътрешните работи Валентин...

Убийството на Петър Христов пък стана факт в началото на януари. Той беше застрелян в кв. "Манастирски ливади" в София посред бял ден. Петър Христов е известен с близостта си със заместник-председателя на ГЕРБ и лидер на парламентарната група на управляващата партия Цветан Цветанов. За Христов твърдят, че е сред основните спонсори на партията в старопрестолния град Велико Търново, както и че реално дълго време е един от силните хора в града там и е съдействал за назначението на скандалния бивш шеф на ГДБОП-Велико Търново Орлин Тодоров, който беше осъден на 1 година затвор условно за разгласяване на информация, събрана чрез специални разузнавателни средства (СРС). Христов е свързван със СИК, а през 90-те години на миналия век ръководи собствена охранителна фирма "Дито", като се твърди, че е контролирал "входа и изхода" на държавната по това време компания "Захарни заводи-Горна Оряховица" и точно по тази линия по-късно е помогнал на Орлин Тодоров да стане ръководител на ГДБОП-Велико Търново. Има слухове, че Христов е купил бившето предприятие "Сердика"-Велико Търново с парите на убития на остров Аруба Поли Пантев. Сега това е голямата млекопреработвателна компания "Лактима", на която Христов е собственик.

Има ли редовни полицаи в България?

Това е добър повод, да си проверим редиците – има забавена обществена поръчка за стикери, вече е изпълнена, но защо не са сложени стикерите на полицейските карти? Има доклад, ще го обсъдим с професионалното ръководство в понеделник (14 май). Това заяви вътрешният министър Валентин Радев по казуса дали полицаите в България имат редовни документи.

Припомняме, че се оказа, че холограмният стикер на служебната карта на пътен полицай е от 2016 година, а това било и масов случай. Радев тепърва щял да получава информация колко точно масов е. Има обаче инструкция на Радев, с която се постановява, че стикерите важат до 30 юни тази година. Проблемът е, че инструкцията е издадена два месеца и половина, след като изтича предишният срок за валидност на стикерите - 31 декември, 2017 година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари