Днес ще превали и прегърми

0
След обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност
След обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и още ще се понижи.

Днес въздушната маса над страната ще остане неустойчива.

След обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места, главно в Западна България и североизточните райони, ще превали и прегърми. По-интензивни и значителни по количество ще са валежите в Рило-Родопската област и Западна Стара планина. Ще духа до умерен вятър от северната четвърт. Максималните температури ще са предимно между 22° и 27°. Това съобщи дежурният синоптик от НИМХ Евгения Егова, предаде агенция „Фокус“.

Над Черноморието ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно по северното крайбрежие, ще има краткотрайни превалявания и гръмотевична дейност. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 20°-23°. Температурата на морската вода е 17°-20°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места, главно в Рило-Родопския масив и Западна Стара планина, ще има краткотрайни, след обяд – временно интензивни валежи, придружени с гръмотевици. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 15°, на 2000 метра – около 9°.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари