Ранните записвания за летни почивки продължават до 15 май

0
Повечето туристите все още предпочитат база ол инклузив, което не важи за по-изискваните гости
Повечето туристите все още предпочитат база ол инклузив, което не важи за по-изискваните гости Снимка: Булфото / Архив

До 15 май продължават ранните записвания, хотелите се пълнят. 

Това каза Веселин Налбантов, хотелиер и зам.-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), предаде Агенция "Фокус".

Хотелите се пълнят и това няма как да не е така. Всички колеги влагат средства. Имаме най-хубавата материална база в Европа, която се поддържа постоянно. Турция ни изпреварва малко, но това е защото държавата много инвестира в туризма, много помага. На нас ни липсва реклама, там трябва повече да се влага. Трябват законодателни проблеми“ каза още Налбантов.

По думите му първите туристи вече са факт, макар и някои от хотелиерите все още да довършват реконструкциите по хотелите сиНалбантов допълни, че повечето туристите все още предпочитат база ол инклузив, което не важи за по-изискваните гости. Тепърва щял да се предлага и малко по-разточителен и по-скъп ол инклузив пакет.

По думите му курортите в района на Несебър имат всички предпоставки да работят като целогодишни дестинации. „Несебър е град-държава. Тук е имало 45 църкви навремето, сега може и само 5-6 да работят. Трябва да се прави реклама и да стане един религиозен град. Подобно е и в Созопол. Вече има нискотарифни полети, можем да предложим зеленчуци и риба, които ги няма в другите страни“, каза още Налбантов. По думите му имаме прекрасни винарни, храмове и исторически забележителности. В района е и Бургас, където има известни опера и театър. Правят се и много спа центрове.

Общинските съвети и кметовете трябва да наблегнат върху това“, допълни хотелиерът. По думите му едва 2-3 месеца през годината температурите падат и не става за туризъм, в останалите 10 месеца хотелите можели да приемат туристи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари