Жегата продължава и днес

0
В края на седмицата температурите падат
В края на седмицата температурите падат Снимка: Thinkstock/Getty Images

Днес времето над страната ще бъде предимно слънчево.

Атмосферното налягане през деня бавно ще се понижава и привечер вече ще е около средното за месеца.

В следобедните часове отново ще се развива купеста, над Западна и Централна България и купесто-дъждовна облачност, където на места до полунощ ще превали и прегърми. Ще духа слаб южен, в Северозападна България – северозападен вятър.

Остава топло, след обяд на места и горещо с максимални температури предимно между 25° и 30°, в София 26°. Това съобщи дежурният синоптик Христо Христов от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН), предаде Агенция "Фокус".

Над Черноморието ще е предимно слънчево. След обяд и привечер ще се увеличи купестата облачност, но да превали е малко вероятно. Ще духа слаб южен вятър. Максималните температури ще са от 18-20° в северните райони, до 24-26° в Бургаския залив. Температурата на морската вода е 14-15°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините преди обяд ще е слънчево, след пладне ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и до вечерта на много места ще превали и прегърми. През деня ще духа слаб запад-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 21°, на 2000 метра – около 14°.

И през следващите дни до края на седмицата ще бъде предимно слънчево, но около и след обяд ще се развива купеста облачност, значителна над планинските райони.

В петък краткотрайни валежи и гръмотевици ще има и на места в Източна България, а в събота – само в планинските райони в западната част от страната. След кратко стабилизиране в неделя, когато вероятността за валежи е по-малка, в началото на следващата седмица на отделни места, главно в Западна България, отново ще има условия за краткотрайни превалявания и гръмотевици.

В събота и неделя, с усилване на източния вятър, дневните температури, повече в източните райони, ще се понижат.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари