Летище в Германия търси български работници

23
Заплатите за обикновени работници започват от 2500 евро на месец
Заплатите за обикновени работници започват от 2500 евро на месец

Операторът на летището във Франкфурт Fraport търси работници за Германия в Югоизточна Европа.

Компанията е насочила активна реклама към България, Гърция и Хърватия. 

„Ще се обърнем директно към потенциални кадри в България, Гърция и Хърватия, които биха желали да започнат работа на летището във Франкфурт", съобщава шефът на отдела „Човешки ресурси" на FraportМихаел Мюлер, цитиран от Epochtimes.de.

Кампанията за набиране на кадри започва още през април като основни изисквания към кандидатите са да имат основни познания по немски и английски език.

Летището не търси само квалифицирани работници, които трудно се намират и на вътрешния пазар, а и такива, които нямат особени професионални умения.

Дори неквалифицираните работници имат шансове, като например да обработват багаж на летището. „Начинаещите могат да очакват да започнат на брутна заплата от около 25 000 до 30 000 евро на година за обикновени работни места, което е много над минималната работна заплата, както отбелязва Мюлер.

В тези държави от Fraport се надяват да запълнят поне 5% от недостига на персонал или около 100 човека. До 2019 г. те ще бъдат значително повече, обяснява Мюлер.

Той коментира, че въпреки доброто заплащане тези пари не биха били достатъчни за живот в скъпия град Франкфурт. Затова от Fraport са решили да осигурят евтини стаи в близки пансиони или в собствени имоти. Компанията иска да създаде допълнителни жилищни опции в модерните жилищни сгради в близкия Келстербах. Там цените на човек за жилище не би трябвало да бъдат повече от 300-350 евро на месец.

На летище Франкфурт, където работят 81 000 души, работната сила е оскъдна. Преди летния сезон летищният оператор Fraport отчаяно търси персонал

Източник: Economic.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари