ГДБОП задържа трима мъже за незаконно притежание на оръжие

0
Специализираната прокуратура е повдигнала обвинения и на тримата мъже
Специализираната прокуратура е повдигнала обвинения и на тримата мъже Снимка: Булфото / Архив

Операцията е реализирана под ръководството на Специализираната прокуратура.

Специализираната операция е проведена на 13 април 2018 г. В хода й са задържани двама мъже от Монтана и един – от Казанлък. В рамките на извършени процесуално-следствени действия на автомобили и помещения, обитавани от задържаните, са намерени и иззети общо 14 пистолета от различни марки, автомати „Скорпион“ и „Берета“, незаконна ловна пушка, над 1000 патрона с различен калибър. Оръжията са иззети от едно помещение и автомобил, боеприпасите са били държани на различни места, в т.ч. в местността „Разсадника“ в покрайнините на Монтана.

Специализираната прокуратура е повдигнала обвинения и на тримата мъже за незаконно притежаване на големи количества оръжия и боеприпаси. Двама от обвинените вече са осъждани за незаконно държане на оръжия и боеприпаси. Единият от тях е в изпитателен срок на условна присъда, постановена му от Районния съд в Монтана през 2017 г.

С постановления на прокурор от Специализираната прокуратура на двама от обвинените са наложени парични гаранции от 10 000 и 3000 лева. На третия обвиняем, предвид влошеното му здравословно състояние, специализираният наказателен съд е определил мярка за неотклонение „домашен арест“.

Работата по образуваното досъдебно производство продължава под наблюдението на Специализираната прокуратура.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари