Разградчанка спаси щъркел, после изуми медиците в Спешна помощ

1
Жената видяла премръзналата птица в нива край село Киченица
Жената видяла премръзналата птица в нива край село Киченица Снимка: Tanjug/AP

И Разград се включи в кампанията за спасяване на замръзнали птици, започнала от Сафет Халид от силистренското село Зарица.

45-годишна разградчанка видяла в нива край разградското село Киченица самотен щъркел, докато пътувала в района по работа днес. На връщане няколко часа по-късно птицата не била помръднала от мястото си и жената спряла колата си и влязла в нивата, за да помогне на замръзналия щъркел, разказва Дарик.

Взела птицата в ръце и я понесла към автомобила си, замръзналият щъркел първоначално не оказал никаква съпротива, но постоплен от прегръдката, реагирал срещу посегателството над свободата му, като клъвнал по ръката спасителката си.

Жената отнесла щъркела на топло в къща на село при роднини, които ще се грижат за него, докато времето се стопли. След това разградчанката, която пожела да остане анонимна, се погрижила и за своето здраве.

Репликата й в Центъра за спешна помощ „ухапа ме щъркел“ обаче смаяла медиците, които първоначално си помислили, че се шегува. След като видели нараняването й, предприели необходимите медицински манипулации.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари