Мариян направи самопризнания за убийството на майка си

0
Съдът го остави за постоянно в ареста
Съдът го остави за постоянно в ареста Снимка: Флагман

35-годишният бургазлия Мариан Челебиев е направил самопризнания за зловещото убийство на собствената си майка Бинка.

Това обяви окръжният прокурор Мануил Манев по време гледането на мярката за неотклонение на бургазлията.

Това автоматично отхвърля тезата, че Мариан е опитал да замаскира действията си, твърдейки че жената е починала, падайки и удряйки главата си в земята. 35-годишният мъж изглеждаше видимо неадекватен, той пристъпваше бавно и тежко в кулоарите на Съдебната палата, окован с вериги и белезници, качулка на главата, напомняйки за зловещия Ханибал Лектър в "Мълчанието на агнетата", пише Флагман.

Прокуратурата обяви, че категорично ще иска съдебно-психиатрична експертиза на Мариан, който изглеждаше, че не знае къде се намира. На въпросите на окръжния съдия Цвета Попова, той отговаряше единствено: „Не знам какво да кажа“. Прокурор Манев добави пред журналисти, че пред своите близки обвиненият в убийството признал за ужасяващото престъпление – за насилствени действия и удари срещу собствената си майка. Той обяснил, че до кървавата развръзка се стигнало, тъй като родителите му го дразнели много дълго време и накрая нервите му не издържали.

Неговият адвокат Николай Рачев поиска домашен арест, който по ирония на съдбата Мариан трябва да прекара в апартамента, където уби майка си Бинка.

До подобна развръзка обаче едва ли ще се стигне, тъй като ако бъде признат за виновен, го грозят от 15 до 20 години, доживотен затвор, или доживотен затвор без замяна.

Малко по-късно стана ясно, че по искане на Окръжна прокуратураБургас, съдът задържа под стража Мариан Ч., обвинен в убийството на майка си, съобщиха от Окръжна прокуратура - Бургас.

Той е обвинен за това, че на 9 март 2018 г. в гр. Бургас, ж.к. „Лазур“ умишлено умъртвил майка си Бинка Ч..

Според прокурора е налице обосновано предположение за това, че Мариан Ч. е извършил престъплението, в което е обвинен. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че обвиняемият може да се укрие или да извърши друго престъпление. Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража Мариан Ч. Определението на Окръжен съдБургас може да бъде обжалвано пред Апелативния съд в града.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари